Bilant

30 mai 2014, ultima zi pentru depunerea bilanturilor pentru anul 2013

30 mai 2014, ultima zi pentru depunerea bilanturilor pentru anul 2013
Costin Pietraru

papersNu uitati, societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare au obligaţia de a întocmi şi depune situaţiile financiare anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice în termen de 150 zile de la încheierea exerciţiului financiar. Astfel, ultima zi stabilită prin Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 79/2014 în vederea depunerii bilanţului pentru anul 2013 de către entităţile enumerate mai sus este vineri, 30 mai 2014.

Modalitatea de depunere a situaţiilor financiare este prin mijloace electronice de transmitere la distanţă sau la ghişeul unităţilor fiscale la care sunt arondaţi operatorii economici.

În cazul depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanţă pentru contribuabilii care deţin certificat digital, situaţiile financiare anuale şi raportările contabile se depun în format .pdf cu fişier .xml ataşat.

În cazul depunerii la ghişeu, situaţiile financiare anuale şi raportările contabile se depun în format .pdf cu fişier .xml ataşat, pe suport CD, însoţite de rezumatul declaraţiei (prima pagină) listat şi ştampilat.

Nedepunerea în termenul legal a situaţiilor financiare anuale şi raportărilor contabile se sancţionează conform prevederilor art. 42 din Legea nr. 82/1991, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

Sursa: Finante Valcea

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Bilant
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Bilant

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact