Bilant

Termen depunere bilant la 30.06.2013

Termen depunere bilant la 30.06.2013
Laurentiu Ianculescu

statisticaTermen depunere bilant pentru primul semestru al anului 2013 este 16 august. Asta inseamna ca mai sunt doar 8 zile pana cand trebuie depus bilantul.

Pe cei care nu l-au depus ii sfatuiesc sa citeasca cu atentie posturile din bilant, nu doar cele din Formularele 10 si 20 cat mai ales cele informative. De la un an la altul Fiscul incearca – lucru care mi se pare normal – sa obtina, prin intermediului bilantului, imaginea fidela a activitatii desfasurate de firme.

Nu ma voi apuca acum sa tin prelegeri despre cum trebuie facut un bilant correct, dar as vrea sa atrag atentia asupra catorva amanunte care scapa multor profesionisti contabili.

Inchiderea (si redeschiderea) contului 542 – Bilant la 30.06.2013

In primul rand, inainte de a va apuca de bilantul propriu zis, nu uitati sa inchideti contul 542 la 30.06.2013. Inchideti-l prin 461:

461 = 542

La 01.07.2013, repuneti 542 la valoarea normal:


542 = 461

Si il inchideti pe masura ce aveti documente justificative.

Datorii pe termen scurt si lung – Bilant la 30.06.2013

Trebuie sa identificati care sunt datoriile pe termen scurt si care sunt cele pe termen lung. Datorii pe termen scurt sunt considerate cele datorate pana la 30.06.2014, iar datoriile pe termen lung sunt considerate cele incepand cu 01.07.2014 (vedeti in special la leasing si la creditele pe termen lung).

Nu confundati imobilizarile financiare cu creantele – Bilant la 30.06.2013

Sunt persoane care citesc celulele bilantului doar prin conturile care apar acolo. Vedeti ca in felul acesta puteti confunda usor, de exemplu, imobilizarile financiare cu creantele – ambele pot fi puse pe 267, dar apar in celule diferite.

Bineinteles ca nu trebuie sa uitati de reevaluarile conturilor in valuta, in caz ca ati omis asta la 30.06.2013 (doar sa le faceti inainte de bilant J ). Succes si nu uitati ca mai sunt doar 8 zile pana la termen depunere bilant, apoi inca un efort pentru 25 august, dupa care urmeaza, aproape o luna de relaxare fiscala. Ma refer la activitatea noastra, a profesionistilor, penrtu ca Fiscul cu siguranta va mai schimba declaratii si va mai da ordine si ordonante.

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
View Comments (1)

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Bilant
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Bilant

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact