Contabilul incepator

Cum se stabilesc platile anticipate de impozit pe venit?

Cum se stabilesc platile anticipate de impozit pe venit?
Ionut Bratanov

platile anticipateCare sunt platile anticipate?

Sunt platile care se fac in general trimestrial pentru venitul estimat a se realiza anul in curs. Dupa sfarsitul anului impozitul pe venit realizat se regularizaza cu platile anticipate facute.

Cum se stabilesc platile si cum se declara impozitul pe venit?

La inceputul anului, pana pe 31 ianuarie, se depune declaratia 220, adica declaratia privind venitul estimat, de catre toate persoanele ce realizeaza individual sau in asociere venituri ce provin din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole sau silvicultura si piscicultura.

In principiu se estimeaza un venit, pentru care se calculeaza impozitul care se plateste in transe trimestriale egale. In acelasi timp se calculeaza si se plateste si pentru CASS-ul estimat, care are o cota de 5.5%.

Pana cand trebuie sa se faca plata?

Termenul pentru plata, atat a impozitului pe venit estimat, cat si a CASS-ului, se fac pana pe 25.03.2014 pentru trimestrul I, 25.06.2014 pentru trimestrul II, 25.09.2014 pentru trimestrul III, si 19.12.2014 pentru trimestrul IV.

Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

 

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Contabilul incepator
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Contabilul incepator

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact