Contabilul incepator

Deregistrarea din Registul Tva al Incasare

Deregistrarea din Registul Tva al Incasare
Ionut Bratanov

TVA la incasareCum te identifici in Registrul TVA la Incasare

Toti platitorii de TVA care nu au depasit plafonul de 2.250.000 ron anul precedent pot opta pentru inregistrarea in Registrul TVA la Incasare. Avantajul inregisrtarii in acest registru este unul mare, dand posibilitatea platitorului de TVA sa plateasca TVA dupa incasarea facturilor, dar nu mai tarziude 90 de zile calendaristice.

Identificarea se face accesand site-ul http://www.anaf.ro/IncasareTva/ in care se introduce codul de TVA si codul de validare.

Inregistrarea in Registru TVA la Incasare

Inregistrarea se face de catre contribuabil  in concordanta cu prevederile legii, completand formularul 097 de pe pagina ANAF-ului, pe care o puteti accesa aici(http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/dec_097_2013.pdf )

Deregistrarea din Registrul TVA la Incasare

Iesirea din Registrul TVA la Incasare se face in acelasi mod ca si inregistrarea, urmand ca sa se bifeze la punctul 2 din declaratia 097, si anume “ Notificare  de iesire din sistem”.

Deregistrarea din Registrul TVA la Incasare sau Iesirea din sistem se poate face in doua cazuri:


-la cerere, prin optiune, intre data de 1 si 25 a lunii, pentru iesire cu prima zi din luna urmatoare, chiar daca persoanele nu depasesc plafonul de 2.250.000 ron.

-prin depasirea plafonului de 2.250.000 ron, se depune pana pe 25 a perioadei inclusiv. Iesirea se va face cu prima zi a perioadei urmatoare, si din acel moment societatea nu va mai aparea pe site-ul ANAF la sectiunea TVA la Incasare.

Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Contabilul incepator
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Contabilul incepator

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact