Contabilul incepator

Pasii pentru reactivare firma la ANAF

Pasii pentru reactivare firma la ANAF
Ionut Bratanov

REACTIVAREReactivare firma la ANAF

Ce e o firma inactiva?

E o societate suspendata din diferite motive, se regaseste intr-un registru special al ANAF numit “Registrul contribuabililor inactivi sau reactivați” si se poate consulta aici: https://www.anaf.ro/inactivi/

Companiile inscrise in acest registru nu au dreptul sa obtina venituri din exploatare, pana in momentul reactivarii companiei.

Reactivarea companiei inactive

Pentru a reactiva o companie inactiva, in primul rand trebuie sa consultati un expert in domeniu, respectiv un contabil sau economist specializat in astfel de operatii, si apoi sa analizati situatia companiei din punct de vedere al ANAF-uului. Asta inseamna ca trebuie sa nu figurati cu niciun fel de obligatie, nici in bani, nici in declaratii nedepuse in termen.

Daca aceste doua elemente sunt indeplinite, se poate depune o cerere de reactivare societate, astfel, niste inspectori din departamentul de inscpectie fiscala sunt obligati sa verifice documentele contabile ale societatii pe perioada suspendarii, dar sa verifice si existenta societatii prin deplasarea la sediul social al acesteia.


Obligatoriu trebuie sa aveti mandat neexpirat de administrator si sediu social neexpirat.

Dupa un control amanuntit, se intocmeste un proces verbal, care este inregistrat, si pe baza acestuia firma poate fi reactivata.

Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

http://conta-fiscal.ro/

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Contabilul incepator
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Contabilul incepator

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact