Contabilul incepator

Perioada fiscala – cand se schimba

Perioada fiscala – cand se schimba
Laurentiu Ianculescu

perioada fiscalaPerioada fiscala se modifica dupa prima achizitie intracomunitara

I.

Cand perioada fiscala devine luna

Daca exigibilitatea TVA pentru AIC intervine in luna I a trimestrului calendaristic, perioada fiscala devine luna calendaristica incepand cu luna I a trimestrului.

Cand se comunica la ANAF schimbarea

Schimbarea perioadei fiscale (actualizare vector fiscal prin depunerea Declaratiei de mentiuni 092) se anunta pana cel tarziu in a 5-a zi lucratoare a lunii a II-a a trimestrului calendaristic

Cand se depune primul decont lunar

Decontul de TVA (formular 300) in care se declara AIC, se depune pana cel tarziu 25 inclusiv a lunii a II-a din trimestrul calendaristic.

 

II.

Cand perioada fiscala devine luna

Daca exigibilitatea TVA pentru AIC intervine in luna a II-a a trimestrului Calendaristic perioada fiscala devine luna calendaristica incepand cu luna a III-a a trimestrului calendaristic.

Cand se comunica la ANAF schimbarea


Schimbarea perioadei fiscale (actualizare vector fiscal prin depunerea Declaratiei de mentiuni 092) se anunta pana cel tarziu in a 5-a zi lucratoare a lunii a III-a din trimestrul calendaristic.

Cand se depune primul decont lunar

Decontul de TVA (formular 300) in care se declara AIC, se depune pana cel tarziu pe 25 inclusiv a lunii a III-a din trimestrul calendaristic, primele doua luni ale trimestrului constituind o perioada fiscala distincta. Decontul se depune pentru luna a II-a din trimestru dar va cuprinde operatiunile realizate in primele doua luni ale trimestrului.

 

III.

Cand perioada fiscala devine luna

Daca exigibilitatea TVA pentru AIC intervine in luna a III-a a trimestrului calendaristic perioada fiscala devine luna calendaristica incepand cu luna I a trimestrului calendaristic urmator.

Cand se comunica la ANAF schimbarea

Schimbarea perioadei fiscale (actualizare vector fiscal prin depunerea Declaratiei de mentiuni 092) se anunta pana cel tarziu a 5-a zi lucratoare a lunii I din trimestrul calendaristic urmator.

Cand se depune primul decont lunar

Decontul de TVA (formular 300) in care se declara AIC, se depune pana cel tarziu 25 inclusiv a lunii I din trimestrul calendaristic urmator si va cuprinde operatiunile realizate in trimestrul in care a intervenit exigibilitatea TVA pentru AIC. Incepand cu operatiunile realizate in luna I a trimestrului urmator decontul se va depune lunar.

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Contabilul incepator
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Contabilul incepator

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact