Contabilul incepator

Principiile independentei – cum sa iesi din zona de confort

Principiile independentei – cum sa iesi din zona de confort
Laurentiu Ianculescu

Principiul claritatii

Inainte de a porni la drum gandeste-te unde vrei sa ajungi, cum vrei sa ajungi si cand vrei sa ajungi. Asta te va ajuta sa iti identifici scopurile pe termen lung si scopurile pe termen scurt si mediu. Fa in asa fel incat scopurile pe termen scurt si mediu sa te conduca spre scopul pe termen lung.

Principiul mediului

Determina modul in care vrei sa realizezi target-urile. Ce profesie vrei sa ai? Unde vrei sa lucrezi? Ce nivel de trai vrei sa duci? Ce fel de casa si masina iti doresti pe parcursul anilor? Ce fel de oameni iti doresti in preajma ta?

Atentie, toate acestea sunt foarte importante pentru ca trezesc in tine dorinta de a avea acele lucruri, de a atinge acele scopuri. Nu poti sa devii om de afaceri daca te duci la intalnire in haine vechi si cu RATB-ul – sau poti dar intr-un termen mult mai lung.

Principiul gandirii in stil mare

Invata sa gandesti in stil mare, sa-ti doresti lucruri deosebite pentru tine, dar perfect realizabile. Invata in acelasi timp sa faci deosebirea intre un vis perfect realizabil si o utopie. De exemplu, daca ai un venit de 500 eur pe luna, un vis realizabil este sa iti iei o masina mai buna decat actuala in urmatoarele 12 luni. O utopie este sa te gandesti ca peste 12 luni te vei plimba intr-un Mercedes de 150.000 eur. Dar invata sa iti doresti intotdeauna sa fii mai mult decat esti si sa ai mai mult decat ai.

Principiul schimbarii


Determina ce anume vrei sa schimbi la tine si cum anume vrei sa o faci.

De exemplu, vrei sa fi mai eficient la munca?! O poti face in felul urmator:

  1. Iti notezi in agenda ce anume vrei sa faci in saptamana respectiva si ce ore aloci pentru fiecare activitate;
  2. Reduci orele de navigare pe Internet;
  3. Nu mai scrie mail-uri private decat la sfarsitul programului de lucru.
  4. Nu mai dai telefoane private decat la sfarsitul programului de lucru. Daca esti cautat la telefon, te scuzi ca esti in sedinta si suni tu la finalul zilei de lucru;
  5. Nu mai amana lucruri de facut de pe o zi pe alta. Fa-le, pur si simplu, daca asa ai decis initial!

Principiul motivarii permanente

Ai nevoie permanenta sa te motivezi sis a te auto-motivezi. In general asta se obtine ca urmare a rezultatelor realizate. Daca rezultatele nu sunt pe masura asteptarilor, motivarea voastra scade si treptat veti renunta sa mai mergeti in directia potrivita. Modalitatea de a va mentine permanenta motivatia este sa stabiliti target-uri permanente si pertinente pe care sa le atingeti pe termen scurt.

Este foarte important sa va motivati pe toate planurile: profesional, personal, social. Esecul pe unul din aceste planuri poate sa fie atat de puternic incat sa va demotiveze de la orice v-ati pus in gand.

Principiul valorii

Determina cu exactitate care este valoarea pe care o oferi prin activitatea ta celor din jur. Fa acest lucru nu dupa principiile tale de a acorda valoare ci dupa modul in care cei din jur dau valoare faptelor si activitatilor tale.

Cei care doresc sa faca primii pasi spre independenta materiala si profesionala pot trimite un mail pe adresa office@mastercount.ro si veti primi informatii despre urmatorul workshop la care puteti participa.

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Contabilul incepator
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Contabilul incepator

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact