
In perioada 10 – 12 octombrie 2017, la Bucuresti, precum si in perioada 20 – 22 octombrie 2017, la Sinaia, se va desfasura un seminar la care va fi explicata aplicarea IFRS de catre operatorii economici.
De ce sa particip la acest seminar?
- Seminarul se adreseaza economistilor din entitatile care sunt obligate sa intocmeasca situatii financiare anuale in baza Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS).
- De asemenea, seminarul se adreseaza si altor persoane care doresc sa cunoasca implicatiile aplicarii IFRS asupra pozitiei financiare si performantei entitatilor pe care le reprezinta.
- Vor fi prezentate principalele aspecte practice referitoare la aplicarea IFRS si de catre societatile si companiile cuprinse in lista anexa la OMFP 666/2015.
- Desigur nu va lipsi nici sesiunea de intrebari si raspunsuri in cadrul careia va vor fi lamurite toate aspectele asupra carora veti mai avea intrebari, indiferent daca se incadreaza in tematica enumerata mai jos sau sunt din alta zona a sferei IFRS. De altfel vor fi acceptate si propuneri si spete conexe acestei tematici si venite din partea dvs anterior seminarului pe baza unui chestionar.
- Va garantam raspunsul din partea lectorului la toate nelamuririle dumneavoastra legate de tematica anuntata mai jos! Un raspuns avizat, rezultat din experienta vasta si studiul aprofundat!
Tematica
PRINCIPALELE DIFERENTE INTRE PREVEDERILE CUPRINSE IN STANDARDELE INTERNATIONALE DE RAPORTARE FINANCIARA SI CELE CUPRINSE IN REGLEMENTARILE CONTABILE APROBATE PRIN OMFP 1802/2014, CU MODIFICARILE SI COMPLETARILE ULTERIOARE:
IAS 16 – Imobilizări corporale;
IAS 38 – Imobilizări necorporale;
IAS 36 – Deprecierea activelor;
IAS 2 – Stocuri;
IAS 20 – Contabilitatea subvenţiilor guvernamentale şi prezentarea informaţiilor legate de asistenţa guvernamentală;
IAS 37 – Provizioane, datorii contingente şi active contingente;
IAS 18 – Venituri;
IFRS 15 – Venituri din contractele cu clientii;
IAS 21 – Efectele variaţiei cursurilor de schimb valutar;
IAS 19 – Beneficiile angajaților;
IAS 23 – Costurile îndatorării;
IAS 8 – Politici contabile, modificări ale estimărilor contabile şi erori;
IAS 10 – Evenimente ulterioare perioadei de raportare;
IAS 1 – Prezentarea situațiilor financiare
RETRATAREA INFORMATIILOR CUPRINSE IN BALANTA DE VERIFICARE INTOCMITA POTRIVIT OMFP 1802/2014 PENTRU OBTINEREA BALANTEI DE VERIFICARE POTRIVIT IFRS:
- LEGISLATIA CARE REGLEMENTEAZA APLICAREA IFRS: Prevederi cuprinse in acte normative; Obligatii si responsabilitati privind conducerea contabilitatii in conditiile aplicarii IFRS
- ORGANIZAREA SI CONDUCEREA CONTABILITATII IN CONDITIILE APLICARII IFRS: Prevederi generale; Contabilizarea unor operatiuni economico-financiare; Prezentarea unor informatii in situatiile financiare anuale individuale
- INTOCMIREA SITUATIILOR FINANCIARE ANUALE IFRS: Prevederi generale; Situatia pozitiei financiare; Situatia de profit sau pierdere precum si alte elemente ale rezultatului global; Situatia modificarilor capitalurilor proprii; Situatia fluxurilor de trezorerie; Note
- APLICAREA PENTRU PRIMA DATA A IFRS: Obiectivul situatiilor financiare anuale cu scop general; Primele situatii financiare anuale in conformitate cu IFRS; Politici contabile; Estimari; Explicatii privind trecerea la IFRS si reconcilieri; Utilizarea valorii juste drept cost presupus; Indrumari pentru implementarea IFRS 1; Tratarea efectelor hiperinflatiei, IAS 29; Corectarea erorilor contabile
- EXEMPLE DE OPERATIUNI CE POT FI EFECTUATE LA TRECEREA LA APLICAREA IFRS: Eliminarea elementelor care nu indeplinesc criteriile de recunoastere potrivit IFRS; Recunoasterea unor elemente potrivit IFRS, elemente care nu erau evidentiate potrivit OMFP nr. 1802/2014; Reclasificarea unor operatiuni ca urmare a trecerii la aplicarea IFRS; Evaluarea elementelor bilantiere potrivit IFRS; Corectarea unor erori
Mai multe amanunte gasiti pe www.wtib.ro
Persoana de contact: Silvan CONSTANTIN, 0724 413 568
Fax: (021) 319 12 96 / Email: wtib@wtib.ro / Tel: (021) 202 44 09 /
Facebook
Google+
LinkedIn
RSS