Contabilitate

Cum se calculeaza cheltuielile nedeductibile cu o masina

Cum se calculeaza cheltuielile nedeductibile cu o masina
Laurentiu Ianculescu

 

Este vorba despre o masina care nu e folosita exclusiv in scopuri economice. Acum, cum poate demonstra Fiscul ca masina nu e folosita doar in scopuri economice, mie mi-e neclar, pentru ca eu, ca administrator stiu exact ce face si cum face masina aia. Dar trecem peste acest amanunt si discutam despre cei 50% cheltuieli nedeductibile.

Probabil ca multa lume este tentata sa imparta la 2 suma – ca doar asta inseamna 50%. Dar pentru Fiscul din Romania, 50% inseamna cu totul altceva. Sa vedem ce anume.

 

Sa zicem ca avem o factura de reparatii sau un bon de benzina in valoare de 100 de lei. TVA-ul aferent este 24 de lei. Jumatate din TVA (50%) este 12 lei. Luati astia 12 lei, ii adunati la baza initiala de 100 de lei si impartiti totul la 2:

 

(100 + (24:2)) : 2

Adica

(100 + 12) : 2 = 56 lei

 

Deci atat va fi cuantumul cheltuielilor nedeductibile. Simplu si perfect logic, nu?! A, poate o sa-mi spuneti ca era mai simplu sa spuna in loc de 50% ca e vorba de 45,16% din total. Deloc. Uitati un amanunt esential: Fiscul roman nu se incurca cu virgule!

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Contabilitate
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Contabilitate

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact