ContaPrenorul

Ce vrei sa fii?! (II)

Ce vrei sa fii?! (II)
Laurentiu Ianculescu

Contabilitate privata: Expert Contabil vs Director Economic/Contabil Sef

Sunt multi cei care, terminand un liceu economic, au suficienta experienta ca sa se arunce, efectiv, dupa terminarea facultatii, pe piata privata a contabililor profesionisti. Si variante sunt 2, ambele cu avantajele si dezavantajele sale.

Expert Contabil

Avantaje

poza-laur-2012-2Esti un profesionist iar nivelul de Expert Contabil iti permite sa iti alegi ce client vrei. Bineinteles, carnetul de CECCAR nu inseamna ca firmele se vor bate pe tine sa le tii tu contabilitatea.

Dezavantaje

Costurile mari pe care trebuie sa le platesti, atat ca impozite cat si ca taxe de membru.

Director Economic / Contabil Sef

In primul rand asta presupune ca ai terminat o facultate economica. Dar esti prea tanar ca sa fii Expert Contabil – ai niste examene de dat si de luat, niste ani de stagiu, un examen final. Deci nu poti sa intri direct pe piata private de contabilitate. Si atunci iti ramane varianta sa te angajezi, la firmele carora le tii contabilitatea, cu 1-2 ore pe luna.


Avantaje

img2_0051Costurile mici – nu ai nici un fel de cheltuiala in afara de cea de transport. In general, pentru ca nu ai birou, te vei duce tu la firmele respective sa preiei documentele. Daca esti o persoana inteligenta, ii determine sa iti puna la dispozitie o masa, un birou sit u introduce documentele la ei, dai print pe hartiile lor, folosind imprimanta lor. Iti trebuie doar un laptop. Costurile tale fiind minime, atunci si tarifele vor fi reduse.

Atentie!

Nu coborati tarifele in aceste situatii. Explicatii clientului ca ii faceti o favoare ca mergeti la el la sediu si ca prin asta sunteti foarte eficienti, lucru care va fi in favoarea sa – real, dealtfel.

Dezavantaje

Timpul foarte mare pe care il consumati pe transportul la clienti.

Recomandare

Daca alegeti varianta Director Economic / Contabil Sef, tarifati-va ziua, nu clientul. Apoi, in functie de timpul petrecut la un client sau altul, stabiliti si tariful corespunzator.

Cei mai multi sunt tentati ca, in situatia Director Economic / Contabil Sef, sa stabileasca niste tarife foarte mici, pe motiv ca vrea sa aibe clienti si ca piata de contabilitate este foarte redusa. Stabiliti tarife care sa va acopere costurile voastre, reale sau in curs de realizare.

Altfel va veti trezi ca tineti contabilitatea unor firme cu 100 – 150 lei pe luna (cum mi s-a propus si mie), dar pierdeti o zi pe drum si ca sa introduceti datele acelui client. Asta ar insemna lunar un venit de 2.000 – 3.000 lei, din care trebuie sa va platiti, mai tarziu, cand veti evolua material: transport, hartie, impozite, salarii etc. Si veti vedea ca ajungeti la o suma care nu face sens pentru un profesionist contabil.

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

ContaPrenorul
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in ContaPrenorul

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact