ContaPrenorul

Ce vrei sa fii?! (I)

Ce vrei sa fii?! (I)
Laurentiu Ianculescu

DSCN0762Multinationala vs Firma de contabilitate

  1. Daca te angajezi la o multinationala, salariul va fi mic, dar daca studiezi cu seriozitate, ai posibilitatea promovarii chiar in afara tarii si a obtinerii unui salariu mai mult decat decent. Va trebui insa sa suporti mizeriile sefilor tai directi si sa stii ca depinzi de mai multe persoane, iar in cazul in care sefii se schimba poti fi concediat, pentru ca esti doar o statistica. Daca iti doresti insa mult sa faci o cariera internationala, multinationala este sansa ta. Evident, vor fi agreeati si promovati cei care au un MBA in limba engleza sau ACCA.

Avantajul angajarii la o multinationala este ca, dupa un timp, poti avea contacte eficiente atat in interior cat si printre firmele care colaboreaza cu multinationala. Mai tarziu, avantaj poate deveni si salariul si functia, dar dupa minim 5-6 ani.

Dezavantajele majore le constituie blocajul profesional si birocratia – faptul ca exista proceduri si esti blocat in interiorul lor, plus faptul ca te ocupi doar de o anumita parte din punct de vedere contabil. Devii bun pe partea respectiva dar restul partilor stagneaza – stiu persoane care dupa cativa ani de multinational au ales sa is idea demisia si sa renunte la un salariu mare, doar pentru ca, profesional deveneau niste legume.


Este foarte important ca la o multinational sa iesi cu grupurile care beau cafea si fumeaza, chiar daca tu nu fumezi sis a stai peste program, chiar daca nu ai nimic de facut. Fa-te vizibil si ofera-te voluntary, dar in acelasi timp invata sa spui nu, altfel vei ajunge doar un amarat de salariat de care profita toata lumea.

  1. Daca te angajezi la o firma mare de contabilitate, ca si contabil incepator, vei fi tratat, in general, ca un operator PC sau ca un mic negrisor pe mosie. Pentru ca firmele mari trebuie sa produca profit. Asta inseamna ca operatorii trebuie sa bage cat mai multe documente, apoi seniorii sa faca unele verificari si declaratii.

Dezavantajele intr-o firma de contabilitate sunt, de regula, salariul foarte mic si munca foarte intensa.

Avantajul, uneori, este ca poti invata foarte multe. Daca asta este scopul tau, sa inveti, atunci alege o firma de contabilitate mai mica, unde cei cativa salariati te pot ajuta sa prinzi repede totul.

Decizia este a ta. Cunosc Expert Contabil care acum este director economic  pe Europa de Sud Est la o multinationala si are un salariu de aproape 3.500 de eur pe luna, plus diverse avantaje, desi s-a indepartat de tot ce este profesional fiscal si contabil in Romania – doar participa la sedinte cu alti directori si traseaza sarcini. Cunosc si Expert Contabil care are experienta in tot ce tine de contabilitate si fiscalitate si care are un salariu de doar 4.000 lei pe luna, desi ar merita de cateva ori mai mult.

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

ContaPrenorul
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in ContaPrenorul

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact