ContaPrenorul

Confidas.ro – o noua platforma pentru antreprenorii romani

Confidas.ro – o noua platforma pentru antreprenorii romani
Laurentiu Ianculescu

Cand esti un mic intreprinzator roman, fiecare ban conteaza. Poate ca uneori esti  incantat atunci cand un client iti da o comanda mai mare – si poate ca iti da si un avans minim – dar te apuca disperarea cand, dupa livrarea comenzii, clientul tau nu mai plateste. Din diverse motive: poate ca nu mai are cash sau poate ca pur si simplu este un tepar ca multi altii. Am vazut clienti mici care au dat faliment in urma unui contract cu o firma foarte mare si care, teoretic ar fi trebuit sa ii imbogateasca. Pentru simplul fapt ca nu au putut gestiona acea imensitate de contract – nu au avut capacitatea financiara de a sustine contractul respectiv.

Dar cine iti spune cu cine ar trebui sa faci afaceri si cu cine ar trebui sa te abtii in a te combina?!…

Da, pe Google poate gasesti cate ceva – zvonuri sau informatii. Apoi mai intri, de curiozitate si pe finante ca sa vezi ce cifra de afaceri a avut in ultimii ani clientul tau – si sa te asiguri daca ceea ce iti spune este sau nu plauzibil. Dar restul este doar intuitie.

Confidas – platforma care iti da incredere

In sprijinul antreprenorilor romani vine platforma Confidas, unde membrii pot gasi informatii despre firmele rau platnice.  Mai exact, membrii platformei pot vedea platile restante declarate de alte companii, pot verifica informatiile financiare si juridice a peste 600.000 de firme active, primesc alerte atunci cand intervin schimbari în situatiile clientilor si îsi pot înregistra clientii rau-platnici pentru a-i încuraja pe acestia sa plateasca.

Atunci cand o restanta la plata este înregistrata, Confidas alerteaza ceilalti membrii ai platformei pentru a le atrage atentia asupra unui posibil partener rau-platnic, astfel incat sa evite pe cat posibil sa faca afaceri cu firme care nu-si onoreaza obligatiile. Fiecare membru si restanta de plata sunt verificate cu atentie pentru a asigura corectitudinea informatiilor si pentru a nu crea o imagine negativa unei firme corecte, evitand, in acest fel si eventualele probleme de natura juridica pentru care platforma ar putea fi data in judecata in caz de denigrare.

Confidas este singura platforma care colecteaza date legate de facturile neplatite direct de la micii antreprenori, detinand informatii unice pe piata, si contribuie la transparentizarea comportamentului de plata al firmelor.

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

ContaPrenorul
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in ContaPrenorul

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact