ContaPrenorul

Cum faci business dintr-o firma mica de contabilitate

Cum faci business dintr-o firma mica de contabilitate
Laurentiu Ianculescu

Contaprenor – antreprenor in contabilitate

Este important sa stiti ca atunci cand incepeti un business in contabilitate, sunteti mai mult decat profesionist in contabilitate. Da, in prima faza, e clar ca firma depinde de voi si de munca voastra. Dar daca nu treceti la urmatoarea faza, atunci va veti chinui tot restul vietii.

Pentru ca veti fi si antreprenor si contabil si manager de vanzari etc. Si ori de cate ori veti pleca undeva, intr-un concediu / vacanta, hartiile se vor aduna pe birou si va vor astepta sa va intoarceti. Iar la intoarcere veti munci 10 – 12 ore pe zi, inclusiv sambata si duminica, doar ca sa ajungeti la zi cu prelucrarea documentelor. Pentru a va fi mai usor, va prezint mai jos cateva mici stratetii de care e bine sa tineti seama.

  1. Considerati-va dirijor in propria afacere

Asta inseamna ca trebuie sa stiti sa va comunicati ideile, dorintele, sarcinile de serviciu si sa urmariti modul in care ele sunt receptionate si indeplinite de catre salariati. Chiar daca aveti doar unul sau doi salariati. Daca sunteti singur, atunci e o mica problema si inseamna ca mai aveti mult pana sa intrati in randul antreprenorilor. Cei mai multi din breasla dau vina pe lipsa banilor.” Nu am suficienti bani ca sa angajez un salariat”. Da, aveti putini bani, dar doar pentru ca trebuie sa va ocupati de lucruri marunte in loc sa va ocupati de afacere. Daca am fi fata in fata, v-as intreba cate zile pe luna va promovati afacerea? Si cum faceti asta?… Fiti sinceri cu voi si dati-va raspunsul corect. Si atunci veti intelege de ce stagnati, de ce va invartiti in cerc, avand doar un numar de clienti care va permit sa va platiti cheltuielile, dar care, in general, nu va permit sa va dezvoltati.

  1. Creati-va propriul site si propria pagina de FB

Costurile sunt minime, dar necesitatea existentei site-ului este majora. Orice client care aude de voi va va cauta site-ul si paginile de socializare. Fiti profesionali in ceea ce postati pe site, dar incercand sa nu fiti plicticosi. Iar pe paginile de socializare incercati sa nu postati fotografii cu voi in chiloti sau in ipostaze care nu ar fi usor digerate de un viitor client.

  1. Stabiliti o strategie de comunicare

Care sunt, in acest moment, obiectivele voastre de comunicare? Anunturi pe site-urile gratuite? Publicitate pe FB sau Google? Flyere? Postari in forumuri?

Daca nu aveti inca o strategie de comunicare, cum vreti sa auda lumea de voi? Alegeti-va o zi in care sa alocati cateva ore doar gandindu-va la afacerea voastra, la modul in care vreti sa cresteti sau sa va imbunatatiti activitatea. Luati LUNEA de dimineata timpul asta, mai ales ca multi abia isi revin dupa weekend si n-au chef de munca. Stati 2-3 ore si ganditi-va cum sa deveniti mai buni si mai cunoscuti in ceea ce faceti.

  1. Targetati-va clientii si afacerea

Cui va adresati? Vreti sa intrati pe o nisa de activitate – de exemplu, doar prestari de servicii medicale, farmacii etc sis a deveniti cei mai buni in acel domeniu? Sau vreti sa luati tot ce pica, indiferent ca va pricepeti sau nu, gandindu-va ca veti invata pe parcurs? Vreti sa faceti tot ce tine de contabilitate? Vreti sa faceti doar o parte? Vreti sa faceti si alte servicii conexe?


  1. Stabileste-ti o cifra de afaceri

Anual, stabileste o cifra de afaceri pe care vrei sa o atingi. In paralel, verifica si marja de profit pe care o realizezi. Pentru ca degeaba cresti cifra de afaceri cu, sa zicem, 30%, daca marja creste cu doar 5%. Inseamna doar ca te-ai incarcat mai mult decat poti duce.

Fa comparatii anuale intre venituri si cheltuieli si mai ales intre diversele tipuri de cheltuieli – poate realizezi ca ai inceput sa cheltui mai mult intr-o directie.

Oricum, cresterea anuala este foarte importanta pentru voi si trebuie sa v-o impuneti permanent, pe criterii reale.

  1. Strategia de angajare

Este, de asemenea, extrem de importanta. Pentru ca marja ta si cifra ta de afaceri vor creste doar ca urmare a muncii depuse de salariatii tai. De aceea este important de la inceput sa stii ce vrei de la salariati, sa stii sa ii instruiesti, sa comunici cu ei, sa vii in intampinarea lor. Sau poti, pur si simplu, decide ca vrei doar operatori care culeg informatii si le bag conform unor instructaje. Si contabili care sa verifice ce au facut operatorii – probabil 1 contabil la 10 operatori. Iar peste contabili ai nevoie si de un contabil sef / director financiar.

Stabileste cati bani poti da unui operator / contabil, ce activitati va prelua, cum il poti motiva…

Care este strategia ta de agajare?

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

ContaPrenorul
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in ContaPrenorul

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact