ContaPrenorul

Cum sa evoluati o firma de contabilitate

Cum sa evoluati o firma de contabilitate
Laurentiu Ianculescu

Importanta firmelor de contabilitate a crescut de la un an la altul, pentru ca tot mai multi antreprenori realizeaza cat de important este profesionistul contabil. Dar o data cu asta a crescut si numarul firmelor de contabilitate, pe o piata care este in permanenta scadere. Chiar si asa, in momentul in care decizi sa intri pe piata profesionistilor contabili iti asumi si modul in care iti vei desfasura activitatea – ramai la un numar constant de clienti sau cresti natural. Din pacate firmele mijlocii si mari de contabilitate inghit majoritatea clientilor de pe piata, prin pretul foarte mic pe care il practica si mai ales prin armatele de salariati pe care le au la dispozitie si pe care le folosesc la maxim. Pentru firmele mici ramane doar capacitatea antreprenorului de a atrage clienti noi si de a-I mentine pe cei vechi.

Dezvoltati un plan de marketing

Poate ca asta pare o utopie in cazul unei firme cu 1, 2 sau 3 salariati, dar necesitatea lui rezulta din locul in care doreste antreprenorul sa ajunga. In primul rand, decideti-va daca va adresati firmelor sau persoanelor fizice, daca va adresati firmelor mici, in general, sau anumitor firme mici – cu pana la 10 salariati, sa zicem. Hotarati-va daca functionati pe o zona mai intinsa sau in imediata dumneavoastra apropiere (luati doar firme dintr-un anumit sector sau dintr-o anumita zona). Planul dumneavoastra ar trebui sa includa o evaluare a punctelor slabe si a punctelor tari – analizati cate 3 de fiecare parte.

Cereti recomandari

De la clientii dumneavoastra, de la colegii de breasla, de la cei care au lucrat de-a lungul timpului cu dumneavoastra si ati avut o relatie eficienta. Puneti aceste recomandari in site-ul de prezentare al firmei.

Oferiti reduceri

Pentru firmele pe care le aveti deja si care va aduc un client nou. Faceti o reducere permanenta de 10 sau chiar 15%. Solicitati-le clientilor stabili aceste recomandari si mergeti la intalnire. Probabil ca la prima solicitare nu veti primi raspuns. Probabil ca nici la a doua, nici la a 3-a. Dar daca faceti un newsletter pe care sa il trimiteti lunar clientilor stabili amintind de aceste reduceri, la un moment dat veti fi surprinsi.

Intariti-va brandul

Firma dumneavoastra este brandul dumneavoastra. Credeti cu el si promovati-l cat de mult puteti. Dati anunturi gratuite, platite prin sms sau altfel.

Folositi materiale de marketing

Pliante, carti de vizita, afise, site-ul de prezentare. Asigurati-va ca toate sustin aceeasi idee si sunt coerente


Imbunatatiti permanent site-ul de prezentare

Intr-o lume in care prezenta online este definitorie, perfectionati-va permanent site-ul. Verificati ca pe el sa existe adresa de facebook si cea de linkedin. Verificati sa existe un mail de contact sau chiar un numar de telefon. Schimbati macar o data pe an thema.

Dezvoltati-va reteaua de networking

Participati la cat mai multe evenimente. Mergeti la intalniri intre antreprenori, impartiti carti de vizita, deveniti membru al diverselor asociatii care va pot oferi vizibilitate si parteneri, inscriptionati-va discret masina cu brand-ul dumneavoastra.

Folositi la maxim paginile de social media

Postati in paginile unde sunteti inscris. Scrieti articole. Puneti intrebari, initiati discutii.

Oferiti servicii pro bono

Oferiti-va sa intocmiti bilantul contabil diverselor asociatii non-profit sau sa le furnizati informatii fiscale, cu conditia ca ei sa va puna un banner mic pe site-ul lor, pe prima pagina si/sau sa trimita catre membrii lor un newsletter cu datele dumneavoastra de contact si explicarea muncii pe care ati facut-o pentru ei.

Platiti publicitate

Si online si chiar in ziare. Luati in considerare FB si google adwords, care au dezvoltat multe afaceri.

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

ContaPrenorul
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in ContaPrenorul

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact