ContaPrenorul

Magie cu certificat de atestare fiscala

Magie cu certificat de atestare fiscala
Laurentiu Ianculescu

Nevoia de certificat de atestare fiscala

S-a nascut din dorinta unei firme de a-si vinde masina prin programul Rabla. Asa ca, alaturi de alte documente solicitate de cei de la Fondul de mediu*, a fost nevoie si de un certificat de atestare fiscala de la ANAF. Clasic. Online. Firma, cu platile la zi, ba chiar putin peste ce datora.

Fac cererea online, primesc certificate in 3 zile. Il deschid cu bucurie si vad o datorie de aproape 700 de lei. Scot fisa, ca de, acum se poate. Fisa arata perfect. Mai mult ca perfect: avea 100 si ceva de lei platiti in plus.

Dar cu datorie nu aveam cum sa depun dosarul la Mediu, pentru ca aprobarea dosarului de catre Fondul de Mediu era ceruta de certificat pe  zero!

Fac o solicitare scrisa sa inchida doamnele de la ANAF datoriile cu sumele platite… Si peste 2 zile mai depun o cerere de CAF… Primesc raspuns iar in 3 zile: de data asta erau accesorii de 9 lei.


A treia oara-i cu noroc

Ma duc la ei sa lamuresc treaba, doamnele sunt de partea mea, imi dau dreptate ca de, in fisa scria clar ca sunt bani mai multi. Si ma pun sa platesc cei 9 lei la casierie si sa mai depun o data cerere de certificate. Lucru pe care il fac, pentru ca aveam mare nevoie de certificatul ala nenorocit!

Peste alte 2 zile, soseste in sfarsit certificatul. Asa cum trebuia sa arate si cum era normal sa arate de la inceput: fara datorii. Si, in timp ce aveam 3 certificate de atestare fiscala eliberate in decurs de 14 zile calendaristice, cu 3 sume diferite, dar facand referire la aceeasi data – 31.08.2018 – ma gandeam ce bine e sa traiesti in tara lui M – – E… Unde functionarul public nu are absolut nici o responsabilitate daca greseste, ba mai mult, e incurajat legal, acolo unde se poate, sa fure pana la 200.000 lei si unde contribuabilul, bun platnic, alearga de nu mai stie de el doar ca sa arate ca are dreptate.

 

*Pentru cei care nu stiti inca, Fondul de Mediu solicita un dosar complet pentru programul Rabla. Unul dintre documentele de la dosar trebuie sa fie eliberat de… Fondul de Mediu. Adica te duci la ei, soliciti documentul respectiv de la ei, apoi  te duci din nou la FM ca sa depui dosarul. Ar fi fost complet anormal altfel. Si de-a dreptul civilizat

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

ContaPrenorul
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in ContaPrenorul

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact