Cum sa fac?

Certificat digital

Certificat digital
Costin Pietraru

1. Ce este un certificat digital?

  • Un certificat digital este o „carte de identitate” virtuală, care îţi permite identificarea fără echivoc pe internet.
  • Certificatele digitale şi tehnologia PKI oferă garanţia că o anumită acţiune pe Internet a fost efectuată de o anumită persoană, maşină sau server web.
  • Garanţia este asigurată de faptul că certificatul are semnatura electronica a autoritatii de certificare, al cărei certificat are la rândul lui semnatura electronica a unei alte autoritati de certificare, creându-se aşa-numitul lant sau ierarhie de incredere.

2. Ce este o semnatura electronica?

  • O semnatura electronica este un pachet de date de identificare a utilizatorului, integrat în documentele şi/sau mesajele trimise prin Internet.

3. De unde pot cumpara un certificat digital?


4. De ce am nevoie pentru cumparatea unui certificat digital?

  • Orice persoana care doreste sa obtina un certificat digital se adreseaza mai intai unei autoritati de certificare autorizata. Autoritate de certificare solicita utilizatorului informatii minime privind identitatea acestuia, inainte de a-i elibera acest certificat. Persoana care doreste sa obtina un certificat digital trebuie sa prezinte declaratia cu datele de identificare pentru emitere, iar in cazul in care documentele sunt trimise prin posta, declaratia trebuie autentificata la notar. Pentru cetatenii romani, identificarea se realizeaza pe baza buletinului de identitate sau a cartii de identitate. Pentru cetatenii straini, identificarea se va face pe baza pasaportului. In cazul in care persoana se adreseaza direct autoritatii de certificare, verificarea identitatii se va face pe loc, pe baza actului de identitate.
  • Daca persoana care doreste sa obtina un certificat digital reprezinta o organizatie sau companie, pe langa actele obisnuite, este necesara o adresa din partea respectivei companii prin care se certifica faptul ca acea persoana este angajata firmei si reprezinta interesele acesteia.

5. Cat costa un certificatului digital?

  • Pretul certificatului digital si al dispozitivului criptografic este de 47 de Euro, fără TVA.(are valabilitate 1 an, conform Legii 455/2001).
  • Reinnoire certificat digital (prelungirea valabilitatii) – 29.9 EURO , fără TVA.

6. De cate certificate digitale am nevoie?

  • Cu un singur certificat digital calificat puteţi depune declaraţii electronice pentru un numar nelimitat de CUI-uri.

 

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
View Comments (2)

2 Comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Cum sa fac?
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Cum sa fac?

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact