Cum sa fac?

Cesiune parti sociale (II)

Cesiune parti sociale (II)
Laurentiu Ianculescu

cesiune parti socialecontinuare de aici

 

Dupa ce ati facut operatia de majorare de capital, care dureaza maxim 5 zile lucratoare, veti avea o firma cu 2 (sau mai multi asociati), unul fiind cel in favoarea caruia vreti sa cesionati. Acum veti repeta procedura de cesiune, renuntand la restul partilor sociale in favoarea asociatului vostru. Procedura dureaza maxim 5 zile lucratoare.

 

1. cererea completata in 2 exemplare aceeasi ca la etapa I;

2. Hotararea AGA de cesionare a partilor sociale – acelasi model ca la etapa I;


3. Actul Constitutiv actualizat – se va face dupa acelasi model ca la etapa I;

4. delegatie – daca nu sunteti administratorul firmei.

5. Stampila, cartea de identitate in original, dosar cu sina.

6. Taxele de Registru pe care le veti afla dupa ce dosarul va fi preluat de un referent.

7. Contractul de cesiune prin care cedati noului asociat o parte din partile sociale. Se poate face sub semnatura privata, fara sa fie obligatorie stampila unui notar sau a unui avocat. Gasiti un model aici.

8. Declaratie de la noul asociat ca poate indeplini calitatea de asociat unic (si administrator, daca tot el va fi administrator). Gasiti un model aici. E bine ca aceasta declaratie sa o semnati in fata referentului, ca sa vada ca voi sunteti cel care semnaeaza, altfel nu va va lua declaratia. Sau puteti da specimenul de semnatura la notar sau avocat. Daca raman mai mult de 1 asociat, nu se mai da aceasta declaratie.

9. Registrul Comertului va verifica daca asociatul are dreptul sa fie si asociat unic sau daca el mai indeplineste calitatea asta in alta societate.

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
View Comments (1)

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Cum sa fac?
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Cum sa fac?

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact