Cum sa fac?

Contract Individual de Munca

Contract Individual de Munca
Laurentiu Ianculescu

Contract Individual de Munca – o combinatie de litere care a speriat, de-a lungul timpului, multa lume, nu atat din necunoastrere, cat mai mult din cauza sistemului birocratic care genera, cel putin la Bucuresti, cozi lunare de cateva ore bune in fiecare luna.

Model de CIM

Multa lume se sperie atunci cand e vorba sa inregistreze un contract de munca. Pentru ca celor mai multi le este teama sa redacteze sau chiar sa completeze contractul. Au dreptate, pentru ca daca nu cunosti legislatia in domeniu, atunci iti pot scapa lucruri importante si te poti trezi ca semnezi un conctract gresit sau ilegal. Pentru a va ajuta, gasiti aici un model de Contract Individual de Munca pe care il puteti completa singuri.

Codul Ocupatiilor din Romania (COR)

Atentie, cand veti alege functia, trebuie sa o codificati conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR). Gasiti codurile pentru fiecare functie aici.  In cazul in care codurile s-au schimbat intre timp, le puteti gasi actualizate pe site-ul oficial al Ministerului Muncii. Ce este important de stiut la inregistrarea unui contract e faptul ca inregistrarea online, in Revisal, a contractului se face cel tarziu cu o zi INAINTE de a incepe activitatea.

Revisal

Daca in contract ati trecut ca salariatul va incepe activitatea in data de 10.09.2013, atunci inregistrarea in Revisal o veti face cel mai tarziu in 09.09.2013. Daca aveti actele pregatite din timp puteti face inregistrarea si mai devreme… Puteti sa inregistrati datele in 31 august 2013 si sa specificati ca salariatul va incepe munca in data de 10 septembrie. Daca inregistrati in Revisal in data de 10.09.2013, contractul nu este valabil tot cu data de 10.09.2013.

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Cum sa fac?
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Cum sa fac?

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact