Cum sa fac?

Cum scoateti un Certificat Constatator

Cum scoateti un Certificat Constatator
Laurentiu Ianculescu

Motivele pentru care aveti nevoie de un Certificat Constatator sunt multiple: va cere un partener de afaceri, vreti voi sa verificati o firma daca are administrator persoana care v-a fost prezentata, participati la vreo licitatie, trebuie sa semnati, ca administrator al unei firme, un document notarial etc. Chiar daca nu ati scos niciodata nu trebuie sa va impacientati. Tot ce aveti de facut este sa mergeti la Registrul Comertului cu buletinul, stampila si bani.

Completati cererea de aici (sau cereti la Informare initiala cerere pentru Constatator), anexati la cerere copia de pe cartea de identitate, delegatia (daca nu sunteti administrator) si chitanta dupa taxa pe care ati achitat-o.

In functie de modul in care solicitati certificatul veti si plati taxa: urgenta se da in aceeasi zi (si costa putin mai mult) si in regim normal, costa 30 de lei (la data de 27 septembrie 2011) si se da dupa cateva zile.

Trebuie sa stiti ca un Certificat Constatator are valabilitatea de 30 de zile.

            Exista si varianta sa apelati la un avocat sau un jurist care sa faca asta si atunci gasiti o gramada de anunturi pe net.

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
View Comments (5)

5 Comments

 1. george

  ianuarie 13, 2013 at 7:13 pm

  as dori sa stiu si eu cum se completeaza in cazul in care eu sunt o persoana fizica si imi trebuie un certificat constatator ONCR pentru CASMB si ce acte imi trebuie

 2. Laurentiu Ianculescu

  Laurentiu

  ianuarie 13, 2013 at 7:44 pm

  Daca sunteti PFA, atunci mergeti la registru, luati de la informatii initiale hartia pentru eliberare de Constatator, platiti, dupa ce completati hartia, o taxa de 45 de lei si va da Certificatul in 30 minute (aprox).

  Puteti descarca solicitarea pentru Constatator si de pe onrc.ro, sectiunea formulare persoane fizice.

 3. george

  ianuarie 13, 2013 at 11:01 pm

  multumesc pentru informatii

 4. Daniel

  aprilie 17, 2013 at 10:47 am

  Buna ziua as dori sa stiu si eu cum completez cererea in cazul in care sunt persoana fizica, casnic, iar eu sunt intretinut de parintii mei care sunt pensionari. Multumesc pentru timpul acordat.

 5. Claudiu

  octombrie 26, 2013 at 11:24 am

  Buna ziua !
  Am avut un AF, care nu mai functioneaza de 8 ani.In patrimoniul Af-ului figura un spatiu comercial care era format din 2 module Consart.Am reusit sa obtin Certificat de urbanism si autorizatie de constructie.Activitatea s-a intrerupt si totul a ramas in aceasta faza.In acest moment doresc sa vand spatiul c dar nustiu cum sa demostrez ca acest spatiu este in propietatea mea, mentionez ca spatiul a ramas in faza de module, deci nu a fost intabulat si nici inscris in registrul funciar.
  Stie cineva sa-mi dea o informatie concreta?
  Notarul mi-a cerut sa aduc certificat Constatator dar nustiu de unde se poate obtine , intr-u cat cei de la Camera de Comert au zis ca nu se ocupa cu Af-urile.Va rog frumos daca stie cineva sa-mi dea o informatie concreta !

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Cum sa fac?
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Cum sa fac?

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact