Cum sa fac?

Declaratie de inactivitate

Declaratie de inactivitate
Laurentiu Ianculescu

declaratie de inactivitateTine loc de bilant anual si poate fi depusa sub semnatura administratorului societatii. Doar ca, din punct de vedere fiscal, inactivitatea este continua, de la inceputul firmei.

Cine are voie sa depuna declaratia de inactivitate

Toate firmele care de la infiintare nu au desfasurat nici un fel de activitate. Daca firma desfasoara activitate, ea va depune bilant. Este valabil si pentru firmele care, sa zicem, in primul an au avut activitate. Ele vor depune obligatoriu bilant. Apoi, daca in anii urmatori, acele firme nu mai desfasoara activitate de nici un fel, ele sunt obligate sa depuna tot bilant, pe zero.

Cum spuneam, declaratia de inactivitate presupune ca firma nu a avut niciodata activitate de la infiintarea sa. Nu faceti greseala ca in anul activ sa depuneti bilant si in anii in care voi credeti ca nu ati avut activitate sa depuneti declaratia de inactivitate, pentru ca se va considera ca nu ati depus bilantul.

Avantajul declaratiei de inactivitate este ca nu necesita cunostinte economice sau juridice si nu este nevoie de semnatura unui expert contabil pe ea, fiind suficienta semnatura administratorului.

 

Un model de declaratie de inactivitate puteti descarca aici.


 

Expert Contabil

 

Ianculescu Laurentiu Adrian

 

Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania

 

07 27 57 17 97

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
View Comments (4)

4 Comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Cum sa fac?
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Cum sa fac?

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact