Cum sa fac?

Deregistrarea din Registrul Operatorilor Intracomunitari

Deregistrarea din Registrul Operatorilor Intracomunitari
Ionut Bratanov

Registrul Operatorilor IntracomunitariCum iesi din Registrul Operatorilor Intracomunitari

Ce presupune deregistrarea din Registrul Operatorilor Intracomunitari

Deregistrarea unui agent economic din Registrul Operatorilor Intracomunitari reprezinta radierea acestuia din acest registru, astfel limitandu-i dreptul de a face Operatiuni Intracomunitare.

Cand se poate intampla radierea sau deregistrarea din ROI?

Radierea din oficiu poate fi facuta de catre organul competent, si conditiile deregistrarii pot fi:

-in cazul anularii codului de intregistrare in scopuri de TVA, potrivit Art 153, alin 9 sau 11 din Codul Fiscal, adica in cele mai multe cazuri se intampla atunci cand persoana devine inactiva si se anuleaza codul de inregistrare in scopuri de TVA. De retinut faptul ca radierea din ROI se face in conditia anularii codului de TVA, indiferent de motivul anularii codului de TVA.

-daca persoana inregistrata in ROI nu a mai efectuat operatiuni intracomunitare anul ulterior inscrierii in Registrul Operatorilor Intracomunitari.


-in cazul in care agentul economic a solicitat anularea codului de inregistrare in scopuri de TVA, si nu a solicitat si radierea din ROI, aceasta se face din oficiu de catre organul competent.

-in cazul adminitratorului sau unui asociat important i s-a pus in miscare o actiune penala, organul coimpetent are obligatia sa se autosesizeze, si sa deregistreze respectiva societate din Registrul Operatorilor Intracomunitari. Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Cum sa fac?
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Cum sa fac?

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact