Cum sa fac?

Suspendare activitate

Suspendare activitate
Laurentiu Ianculescu

suspendare activitateDaca la un moment dat realizati ca pentru moment nu mai aveti ce activitate sa desfasurati pe firma, pentru a scapa de tinerea la zi a contabilitatii e mai bine sa va suspendati activitatea pe o durata de 3 ani (este maximul posibil). Da, va costa ceva taxele de la Registrul Comertului, dar mult mai putin decat daca ati plati un contabil sa va depuna declaratiile pe zero. Fireste, cand vreti sa reluati activitatea veti depune un alt dosar de reluare a activitatii. Si veti plati iar o taxa de registru.

Documente necesare pentru inregistrarea in registrul comertului a mentiunilor pentru suspendare activitate/reluare activitate:

1. Cerere de inregistrare (original) – 2 exemplare – puteti descarca modelul aici.

2. Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor/actionarilor/ sau decizia asociatului unic privind suspendarea temporara a activitatii – 2 exemplare, un original si o copie. Gasiti aici model de AGA de suspendare. Daca firma are un singur asociat (asociat unic), atunci in loc de hotarare AGA vom avea Decizie a asociatului unic, iar modelul si continutul se va respecta intocmai ca la AGA. Bineinteles, atat Hotararea AGA cat si Decizia asociatului unic vor fi insotite de ANEXE si de contoarele de rigoare. Mod de completare ANEXE si contor, gasiti aici.

3. Certificatele constatatoare emise in baza declaratiilor – tip pe propria raspundere pentru autorizarea activitatii (in original, asa cum v-au fost date – si v-au fost date de fiecare data cand ati depus vreun dosar la registrul Comertului privind autorizarea de activitati)

4. Declaratia – tip pe propria raspundere din care sa rezulte ca persoana juridica nu desfasoara la sediul social sau la sediile secundare ori in afara acestora activitatile declarate o perioada de maxim 3 ani. Puteti descarca model de declaratie aici.

5. Daca este cazul, imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original);


6. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale:

– taxe de registru;

– tariful de publicare in Monitorul Oficial, Partea a IV-a.

7. Copiile de pe actele doveditoare vor fi certificate pentru conformitate cu originalele sub semnatura, cu mentionarea in clar a numelui, de catre persoanele care, potrivit legii, pot intocmi si semna cererea. Adica se trece pe ele “conform cu originalul”, numele in clar, prenumele si semnatura persoanei abilitate.

8. In cazul persoanelor fizice sau juridice nerezidente, se depun in original sau copii certificate si traducerea realizata de un traducator autorizat a carui semnatura sa fie legalizata de un notar public; in cazul in care aceste acte sunt acte oficiale, astfel cum sunt definite de Conventia cu privire la suprimarea cerintei legalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961, acestea trebuie prezentate in forma apostilata pentru statele care au semnat sau aderat la aceasta conventie, respectiv in forma supralegalizata de celelalte state. Supralegalizarea sau apostilarea documentelor nu se aplica pentru documentele intocmite in statele cu care Romania are incheiate conventii/tratate/acorduri care prevad scutirea de supralegalizare.

9. Dosar, stampila, carte de identitate in original.

 

Dupa suspendare, se poate incerca obtinerea regimului derogatoriu pentru depunerile declaratiilor fiscale. Amanunte gasiti aici.

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Cum sa fac?
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Cum sa fac?

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact