Declaratii

25 martie, termen limita pentru declaratia 101

25 martie, termen limita pentru declaratia 101
Costin Pietraru

d101Definitivarea impozitului pe profit aferent anului 2012 se face prin formularul 101 „Declaraţie privind impozitul pe profit”, cod 14.13.01.04, care se completează şi se depune până la 25 martie 2013 inclusiv, de către persoanele juridice care, la 31 decembrie 2012, erau înregistrate ca plătitoare de impozit pe profit.

Formularul 101 se depune şi pentru luna ianuarie 2013 până la 25 martie 2013 de către persoanele juridice române plătitoare de impozit pe profit care, la 31 decembrie 2012, îndeplineau condiţiile prevăzute la art. 112^1 din Codul Fiscal, modificat de Ordonanţa Guvernului nr. 8/2013, respectiv:

  • au realizat venituri, altele decât cele din activităţi în domeniul bancar, în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii, în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului;
  • au realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei al 65.000 euro;
  • capitalul social era deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale.

Contribuabilii menţionaţi mai sus,începând cu 1 februarie 2013, au fost obligaţi la plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor.

Declaraţia aferentă lunii ianuarie 2013 se completează pe acelaşi program de asistenţă valabil pentru anul 2012, cu menţiunea că trebuie tastat anul 2013 şi bifată căsuţa „PJ care, la 31 decembrie, îndeplinesc condiţiile de plătitor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor conform art. 112^2 alin. 3) Cod Fiscal”.

 


Cum se corecteaza declaraţia?

În situaţia în care plătitorul corectează declaraţia depusă, declaraţia rectificativă se întocmeşte pe acelaşi model de formular, înscriind „X” în spaţiul special prevăzut în acest scop.

 

Cum se depune declaratia 101?

Formularul 101 se completează cu ajutorul programului de asistenţă care poate fi descărcat de pe websiteul ANAF, la adresa www.anaf.ro, categoria Declaraţii electronice/Descărcare declaraţii.

Formularul se depune la organul fiscal competent, în format .pdf, cu fişier .xml ataşat, pe suport CD, însoţit de formatul hârtie, semnat şi ştampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, conform prevederilor legale, pe portalul e-guvernare.ro.

 

Sursa: Finante Valcea

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact