Declaratii

ANAF reaminteste persoanelor fizice sa depuna declaratia 201

ANAF reaminteste persoanelor fizice sa depuna declaratia 201
Costin Pietraru

D201A.N.A.F. reaminteste persoanelor fizice care au obtinut venituri din strainatate in anul 2013 si sunt impozabile in Romania ca termenul limita de depunere a formularului 201 „Declaratie  privind veniturile realizate din strainatate „, este data de 26 mai.

Atentie in comunicatul ANAF link-ul catre declaratia 201 este gresit. Linkul corect este: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/dec_201_2014.pdf

Veniturile din strainatate care intra sub incidenta veniturilor impozabile in Romania sunt:


 • Veniturile din profesii liberale
 • Venituri din activitati comerciale
 • Venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala
 • Venituri din cedarea folosintei bunurilor
 • Venituri din activitati agricole, pisicultura, silvicultura
 • Venituri sub forma de dividend
 • Venituri sub forma de dobanzi
 • Venituri din premii si venituri din jocuri de noroc
 • Venituri din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal
 •  Castiguri din transferul titlurilor de valoare
 • Venituri din pensii
 • Venituri salariale obtinute in strainatate intr-un stat cu care Romania are incheiata o conventie de evitare a dublei impuneri si sunt platite de catre sau in numele unui angajator care este rezident in Romania ori de unsediu permanent in Romania (veniturile salariale reprezinta cheltuiala deductibila a u nui sediu permanent in Romania) in cazul in care acelasi venit din salarii a fost supus impunerii atat in Romania ,cat si in strainatate , sau persoana fizica a fost prezenta in strainatate pentru o perioada mai mare decat perioada prevazuta in conventia de evitare a dublei impuneri incheiata de Romania cu statul in care s-a desfasurat activitatea , sau in cazul in care detasarea in strainatate a persoanei fizice a incetat inainte de perioada prevazuta in conventia de evitare a dublei  impuneri, iar angajatorul nu mai poate efectua retinerea diferentelor de impozit, intrucat intre parti (angajat-angajator) nu exista relatii contractuale  generatoare de venituri din salarii.
 • Alte venituri impozabile potrivit titlului III din Codul Fiscal

Declaratia se completeaza si se depune de catre :

 • Persoanele fizice rezidente romane cu domiciliul in Romania
 • Persoanele fizice care indeplinesc , pentru anul de raportare, conditiile de rezidenta potrivit Codului Fiscal.

Veniturile din strainatate se declara pentru fiecare tara- sursa a venitului si pentru fiecare categorie de venit realizat. Atat venitul realizat in strainatate cat si impozitul aferent venitului declarat se va exprima in lei , facandu-se conversia potrivit cursului de schimb comunicat de BNR.

Nedepunerea la timp a formularului 201 atrage dupa sine amenda cuprinsa intre 50  si 500 de lei. 

Sursa: ANAF

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
View Comments (1)

1 Comment

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact