Declaratii

Anulare inregistrare in scopuri de TVA

Anulare inregistrare in scopuri de TVA
Costin Pietraru

inregistrare in scopuri de TVAIn Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 60/25.01.2012, a fost publicat Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) nr. 53/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 096 „Declaraţie de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de taxă pe valoarea adăugată (TVA), în condiţiile art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal, în cazul persoanelor impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153”, cod 14.13.01.10.12.

Formularul se completează de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare (CF), care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA şi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

  • nu au depăşit plafonul de scutire de 35.000 euro prevăzut la art. 152 alin. (1) din Codul Fiscal în cursul anului calendaristic precedent
  • nu depăşesc plafonul de scutire pentru anul în curs calculat proporţional cu perioada scursă de la începutul anului

Declaraţia de menţiuni semnată şi ştampilată conform legii se depune la organul fiscal la care persoana impozabilă este înregistrată ca plătitor de impozite şi taxe, direct la registratură, sau la poştă prin scrisoare recomandată, în perioada 1 şi 10 a fiecărei luni următoare perioadei fiscale folosite de persoana impozabilă. Anularea va fi valabilă de la data comunicării deciziei privind anularea înregistrării în scopuri de TVA.


Formularul se poate obţine de pe websitul ANAF, de la adresa www.anaf.ro, Secţiunea Asistenţă contribuabili/Toate formularele, cu explicaţii.

Sursa: Finate Valcea

 

Atentie: la 30.09.2013, plafonul nu mai era 35.000 eur ci 65.000 eur.

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact