Declaratii

Atentie la dizolvari

Atentie la dizolvari
Cristian Ianculescu

dizolvariIncepand cu 1 ianuarie 2016 a aparut o modificare in cazul dizolvarilor societatilor comerciale.

Daca operatiunile de dizolvare incep intr-un an si se termina in anul urmator, iar firma este microintreprindere, atunci, imediat dupa trecerea anului ea devine impozit pe profit. Ceea ce inseamna ca trebuie mers la Administratie si modificat vectorul fiscal, iar la dizolvare se va depune si 101.

Pe langa aceasta modificare trebuie tinut cont si de modificarea din Lgea Contabilitatii, care spune ca inainte de o dizolvare, firma trebuie sa-si intocmeasca bilantul contabil si sa-l depuna la Administratia Financiara.

Bineinteles, multi nu vor face asta, pentru ca inca nu sunt suficiente masuri de constrangere – cel mai bine ar fi ca Registrul Comertului sa solicite, pe langa bilantul de lichidare si bilantul inainte de lichidare, cu viza de la Administratia Financiara.

Iar in cazul descoperirii nedepunerii vreunui bilant dupa dizolvarea unei societati comerciale, nu exista posibilitatea sa mai fie cineva tras la raspundere pentru ca societatea nu mai exista. Bilantul il depune societatea iar amenda se da pe societate.

Material realizat cu sprijinul www.wtib.ro

Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Cristian Ianculescu

specialist in dizolvari - infiintari firme office@mastercount.ro

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact