Declaratii

Bilanturi trimestriale?! Actualizati tarifele pe contabilitate!

Bilanturi trimestriale?! Actualizati tarifele pe contabilitate!
Laurentiu Ianculescu

Bilanturi trimestriale? Actualizeaza tarifele de contabilitate!

De la bilanturi trimestriale la dividende in avans

Cand s-a aprobat distribuirea de dividende trimestriale, singurul care a vazut o problema in asta a fost Contabilul, pentru ca gandul lui a fost: “vai de capul meu, acum trebuie sa fac bilanturi trimestriale!”…

Logica distribuirii de dividende trimestriale este in afara principiilor fiscale, pentru ca, sa fim corecti, cum poti sa distribui IN AVANS profit?! Mai ales cand este posibil ca firma sa termine pe pierdere mare, irecuperabila? Pentru ca cine are suficienti bani, are si profesionisti, iar profesionistii il vor indruma catre insolventa / faliment. Demonstrezi in instanta ca nu ai nici o vina in starea precara a firmei si gata – ramai si cu dividendele, inchizi si firma. Legal!

Ce faci daca iei mai multe dividende in cursul anului

Masurile pe care le-a luat legiuitorul, de a recupera, daca este cazul, la incheierea exercitiului financiar, dividendele, daca firma termina anul pe pierdere (sau daca profitul este mai mic si nu justifica dividendele platite in avans) sunt doar de ochii lumii. Ca sa nu se spuna, mai tarziu, ca au scapat din vedere asta. Adica, cel mai probabil, dividendele ridicate in plus si care vor trebui returnate, se vor recupera la fel ca si averile facute ilegal si confiscate de statul roman pana acum. Vor fi si exceptii – micii intreprinzatori.


Revenind insa la Contabilul roman, aparitia acestor bilanturi trimestriale este in favoarea lui. Adevarat, este o munca in plus, dar este o munca pe care contabilul trebuie sa o presteze pentru o suma suplimentara de bani.

Este momentul ideal de a actualize tarifele de contabilitate, pe seama noilor bilanturi. In fond, daca antreprenorul are dividende de luat atat de multe, atunci sa faca bine si sa plateasca la justa valoare si activitatea prestata de contabil.

Dragi colegi, profesionisti contabili, incetati de a mai oferi servicii suplimentare in acelasi tarif initial. Folositi-va de sansa pe care statul roman v-o ofera, fara voie, de a va actualiza tarifele.

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact