Declaratii

Cat costa depunerea de declaratii fiscale?

Cat costa depunerea de declaratii fiscale?
Costin Pietraru

Declaratii fiscale: se depun si pe zero?

declaratii fiscaleIndiferent de marimea unei firme, depunerea declaratiilor fiscale, chiar si pe zero, genereaza niste cheltuieli. Vestea buna este ca aceste cheltuieli pot fi minimizate, in functie de decizia fiecarui administrator. Incercam sa va prezentam costurile minime in cateva situatii in care se regasesc firmele mici.

1. Daca depune Administratorul

1.1. Are nevoie de semnatura digitala, pe care o poate procura de la oricare dintre firmele care au castigat licenta si pot administra aceste semnaturi digitale. Initial cost in medie 45 eur (aprox 200lei) pentru primul an, apoi 30 eur (aprox. 130 lei) pentru fiecare din urmatorii ani.

1.2. Se inregistreaza la administratia financiara pentru depunerea online, depunand dosarul de inregistrare.

1.3. Trimite periodic, functie de firma, declaratiile fiscale corespunzatoare. Problema in situatia aceasta este ca daca Administratorul nu are cunostinte temeinice financiar contabile, firma se poate trezi ca nu a depus una sau mai multe declaratii. Amenda pentru o singura declaratie ar acoperi aproape 2 sau 3 ani platiti unui profesionist – in general amenda pentru o declaratie nedepusa este cuprinsa intre 1.000 – 5.000 lei.

2. Daca depune un profesionist contabil

2.1.Tariful pe care il poate obtine o firma de la un profesionist contabil este de minim 150 lei pe luna. Asta ar insemna 1800lei pe an. Cu foarte mult noroc puteti gasi un profesionist contabil care sa perceapa un tarif de 100 lei pe luna. Asta ar insemna 1.200 lei pe an.

2.2. veti plati certificatul constatator de la Registrul Comertului din care sa reiasa calitatea voastra de Administratori – intre 30-45 lei.

2.3. Veti plati procura notariala prin care dati dreptul profesionistului contabil sa depuna in locul vostru – aprox. 40-50 lei

3. Daca va depunem noi

3.1. Veti plati 15 lei pentru fiecare declaratie fiscala pe zero care o vom depune in numele vostru. Intr-un an sunt 4 trimestre si la finalul fiecarui trimestru, firmele pe zero depun:


Platitorii de TVA (8 declaratii pe an)
declaratia 100
declaratia 300

Neplatitorii de TVA (4 declaratii pe an)
declaratia 100

3.2. veti plati certificatul constatator de la Registrul Comertului din care sa reiasa calitatea voastra de Administratori – intre 30-45 lei.

3.3. Veti plati procura notariala prin care ne dati dreptul sa depunem declaratiile fiscale in locul vostru – aprox. 40-50 lei.

3.4. Veti plati o alta procura notariala prin care veti specifica ca noi vom depune declaratiile fiscale pe zero, in numele vostru, in perioada x – y.

In plus, firmele care nu au avut activitate in anul 2011 (sau dinainte de 2011) si vor inregistra un contract cu noi pana la data de 30 noiembrie, vor beneficia de depunerea gratuita in ianuarie 2012 a declaratiilor 392 si 094 (cifra de afaceri).

Atentie, in contract nu va exista clauza pentru depunerea pe zero a bilantului contabil care, pentru o firma pe zero va costa 250 lei. Veti avea contract si factura, iar banii vor putea fi platiti cash sau prin banca.

Tabel comparativ

1) Daca depune Administratorul 2) Daca depune un profesionist contabil 3) Daca depuneti prin noi
Cost anual semnatura digitala 200 RON (45 eur)
Cost anual 1800-1200 RON 60-120 RON (4 sau 8 declaratii pe zero)
Certificatul constatator 35-40 RON 35-40 RON
Procura notariala 40-50 RON 80-100 RON
Riscuri Amenda 1.000 – 5.000 lei pentru fiecare declaratie depusa gresit
Bonus firmele care nu au avut activitate in anul 2011 si vor inregistra un contract cu noi in acest an, vor beneficia de depunerea gratuita in ianuarie 2012 a declaratiilor 392 si 094

Puteti sa ne scrieti direct la adresa office [at] faracontabilitate.ro sau folosind forma de contact de mai jos:

Ne puteti scrie chiar aici. Intrebarile dumneavoastra sunt binevenite.

* Aceste informatii trebuiesc completate obligatoriu
Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact