Declaratii

Ce obligatii de plata la bugetul de stat au fost mutate din declaratia 100 in declaratia 112?

Ce obligatii de plata la bugetul de stat au fost mutate din declaratia 100 in declaratia 112?
Costin Pietraru

Începand cu obligatiile aferente lunii iulie 2012, având ca prim termen de declarare data de 25 august 2012, urmatoarele impozite retinute la sursa nu se mai declara în formularul 100 ci în formularul 112:

  • Impozitul pe veniturile persoanelor fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica microîntreprindere, care nu genereaza o persoana juridica
  • Impozit pe veniturile din drepturi de proprietate intelectuala
  • Impozit pe veniturile din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara
  • Impozit pe veniturile din activitati desfasurate în baza contractelor/conventiilor civile încheiate potrivit Codului civil, precum si a contractelor de agent
  • Impozitul pe veniturile din activitati agricole

Declararea acestor impozite se face în formularul 112 , anexa 1, sectiunea “Creante fiscale”, selectând tipul de impozit, conform instruciunilor de completare ale acestui formular, indiferent daca se datoreaza sau nu contributii sociale.

BAZA LEGALA

  • OPANAF 1135/2012 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 101/2008 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa (MO nr. 582 /14.08.2012)
  • Ordinul comun nr. 1045/2084/793/2012, pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a “Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” (MO nr. 600/ 21.08.2012)

Sursa: Finate Brasov

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact