Declaratii

Cine nu este obligat sa depuna declaratia 100 in ianuarie 2014

Cine nu este obligat sa depuna declaratia 100 in ianuarie 2014
Maria Mihaela Benki

declaratia 100

Cine nu depune declaratia 100

Toti platitorii de impozit pe profit care nu s-au declarat, optional, platitori de impozit pe profit anticipat. Declaratia se va depune in luna martie, impreuna cu declaratia 101, de impozit pe profit. Fiscul a inteles cu intarziere, dar a inteles pana la urma, ca luna ianuarie nu este suficienta pentru ca o firma sa-si poata inchide conturile din decembrie anul precedent. Sunt facturi care sosesc cu intarziere, se mai pot lua decizii ca urmare a inventarierilor etc. Iar bilantul oricum se depune pana in luna mai, asa ca depunerea de pana acum a declaratiei 100 nu avea nici un sens. Din pacate, fara sens a ramas si faptul ca firmele nu mai sunt obligate sa plateasca, la trimestrul IV, ca impozit pe profit, o suma egala cu impozitul pe profit din trimestrul III. Prin scoaterea acestei obligatii de plata, Fiscul pierde o gramada de bani, pe care i-ar fi putut colecta in avans, urmand ca regularizarea sa se faca la depunerea declaratiei 101. Ce este interesant, e faptul ca reprezentantii Fiscului considera ca nu se pierd bani prin noua procedura, intrucat sunt firme care au ales sa plateasca impozit pe profit platit anticipat. Doar ca, reprezentantii firmelor private sunt suficient de inteligenti incat sa nu aleaga optiunea asta – de plata in avans a impozitului pe profit. Nu de alta, dar contribuabilii nu au absolut nici o facilitate daca platesc in avans impozitul respectiv. Mai bine pastreaza inca vreo cateva luni banii, pana in luna martie. Creste valoarea lichiditatilor oricarei firme, iar in ziua de azi toata lumea are nevoie de lichiditati.

 

Maria Mihaela Benki Maria Mihaela Benki (112 Posts)

Economist


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact