Declaratii

Cine sunt contribuabilii inactivi?

Cine sunt contribuabilii inactivi?
Ionut Bratanov

inactivCe inseamna inactiv in perspectiva ANAF-ului?

Sunt persoanele lipsite de activitate, adica persoana care nu obtine venituri din exploatare, si in acelasi timp este inscris intr-un registru special, numit “Registrul contribuabililor inactivi sau reactivați” si se poate consulta aici: https://www.anaf.ro/inactivi/

 

Ce faceti daca constatati ca sunteti in situatia de a fi declarat inactiv?

Cel mai bun sfat ar fi sa contactati un specialist in domeniu, care a mai avut cazuri similare de companii inactive si reactivarea acestora.

In principiu, daca solicitati reactivarea societatii la ANAF, trebuie sa stiti ca perioada in care ati fost in inactivitate trebuie analizata si verificata de niste inspectori de la ANAF, de la Directia de Inspectia fiscala din ANAF. Se verifica faptul ca in perioada de inactivitate societatea nu a obtinut venituri din exploatare, daca s-au depus in termen declaratiile, si daca inregistrarile in contabilitate au fost facute corect, daca indepliniti toate obligatiile de plata cat si cele fiscale, ca societatea functioneaza la domiciliul declarat…etc.

Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

http://conta-fiscal.ro/

 

 

 

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact