Declaratii

Creste baza impozabila, deci impozitele

Creste baza impozabila, deci impozitele
Maria Mihaela Benki

baza impozabilaNoul Cod Fiscal aduce o serie de modificari aplicabile incepand cu ianuarie 2016. Printre acestea:

Creste baza impozabila cu rezervele diminuate.

Creste baza impozabila cu reducerile din Capital Social ca urmare a micsorarii acestuia.

Creste baza impozabila cu rezervele din reevaluarea mijloacelor fixe, a terenurilor si cladirilor.

Tot incepand cu 2016, aportul in natura este cuantificat si impozitat ca atare – daca ai o cladire sau un mijloc fix, nu mai poti evita impozitarea acestuia la distribuirea catre asociati ca urmare a micsorarii de capital social sau ca urmare a dizolvarii. Reevaluezi mijlocul fix si el este impozabil.

Material realizat cu sprijinul www.wtib.ro

Maria Mihaela Benki Maria Mihaela Benki (112 Posts)

Economist


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact