Declaratii

Cum faci declaratia 100 pe zero si o depui la ANAF

Cum faci declaratia 100 pe zero si o depui la ANAF
Laurentiu Ianculescu

Doar pentru neplatitorii de TVA, microintreprinderi, fara salariati.

100Sunt multe firme pe care administratorii le mai pastreaza deschise si se straduiesc sa tina cheltuielile pe minim. Sfatul meu: inchideti-le pentru ca oricand poate sa apara ceva si sa nu aflati la timp si riscati s ava coste mai mult decat daca le inchideti. Totusi, pentru ca se apropie 25 octombrie 2016 si trebuie depuse declaratiile, dau mai jos procedura pe care o poate face oricine are o firma fara activitate: fara TVA si fara salariati, care trebuie sa depuna pe zero declaratia 100.

Intrati pe www.anaf.ro

In partea stanga, mergeti pe Declaratii electronice. Apoi dati Descarcare declaratii.

In ecranul care apare un tabel in care sunt trecute mai multe cifre: 100, 101, 104, 106… etc. Acestea sunt numere de declaratii.

Dati click pe 100. Va aparea un alt tabel. In noul tabel, exista rubrica PROGRAME ASISTENTA: sub el sunt 2 coloane – intr-una scrie PDF si in cealalta scrie JAVA. Dati click pe SOFT A din coloana de sub PDF. Se va descarca declaratia 100, pe care o salvati in calculator (nu lucrati direct in declaratia care se deschide). Apoi inchideti declaratia deschisa, mergeti acolo unde ati salvat declaratia si deschideti-o inca o data.

Atentie!

Daca nu se deschide declaratia, folositi alt browser de Internet.

Acum incepeti completarea declaratiei propriu zise.

La LUNA puneti 09.

LA COD DE IDENTIFICARE FISCALA puneti CIF-ul firmei. Atentie sa stergeti din fata RO.

LA DENUMIRE puneti numele firmei, terminat cu SRL.

LA ADRESA treceti judet,localitate, str… exact cum apar in CIF – in foaia albastra.

Apoi mergeti le sectiunea B, la Denumire creanta fiscala.


Dati ALEGETI CREANTA FISCALA

Se deschide o fereastra, cu o sageata. Dati pe sageata si alegeti Impozit pe veniturile microintreprinderilor 3%. Dati OK si va intoarceti in pagina principala.

Acum mergeti in partea de jos a declaratiei.

Completati Nume, Prenume si functie.

Apoi dati VALIDARE.

Daca ati facut totul bine, va fi o validare fara erori si apare urmatorul text:

VALIDAREA S-A TERMINAT CU SUCCES. PUTETI SA SALVATI PE UN SUPORT MAGNETIC DATELE PENTRU UNITATEA FISCALA.

Dati OK.

Salvati si inchideti fisierul.

Apoi, pe un CD, salvati PDF-ul. Scrieti pe el numele firmei si CUI-ul. Printati declaratia in 2 exemplare si, cu cele 2 exemplare si CD-ul, mergeti la ANAF sa depuneti. Lasati la ei un exemplar din declaratie si, de regula, CD-ul. Pe al doilea exemplar veti primi un numar de inregistrare. In fiecare zi verificati daca declaratia a fost validate pe site-ul ANAF.

Intrati aici:

https://www.anaf.mfinante.gov.ro/StareD112/

Alegeti optiunea ghiseu. Introduceti numarul primit pe declaratie si CUI-ul societatii si veti intra intr-un alt fisier unde vi se spune daca declaratia este valida sau daca are erori. Daca este valida, printati validarea si salvati-o si in calculator.

Daca insa apar probleme de validare, atunci trebuie sa mai faceti o data declaratia si sa mai mergeti la ANAF. Ceva a mers gresit pe vechea declaratie.

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact