Cum sa fac?

Cum inregistrati declaratia 100 pe 0 (zero)

Cum inregistrati declaratia 100 pe 0 (zero)
Laurentiu Ianculescu

declaratia 100Intrati pe www.mfinante.ro, alegeti optiunea ANAF din partea stanga, apoi alegeti asistenta contribuabili (undeva in partea de sus), apoi programe utile (in partea stanga), dupa care accesati Declaratii fiscale. In partea stanga aveti o coloana in care sunt trecute declaratiile si anii corespunzatori fiecareia. Sus este cea mai actualizata varianta. Dati click in partea dreapta pe descarca program, apoi il descarcati in calculatorul vostru. Vedeti ca sunt 2 fisiere arhivate. Dezarhivati-le si instalati programul dand dublu click pe executabil “.exe”. Urmati pasii recomandati acolo, apoi, dupa instalare, intrati in program.

Este foarte usor sa introduceti datele de firma. Trebuie doar sa aveti grija, pentru ca e posibil sa nu va fi schimbat vechiul cod CAEN si atunci va trebui sa vedeti ce cod CAEN nou corespunde activitatii voastre principale. Pentru corespondenta intre caen VECHI SI caen NOU puteti intra aici.

 

Este foarte important sa completati corect datele.

Daca firma este platitoare de TVA, trebuie ca in prima casuta de la cod de identificare sa apara RO, apoi treceti codul de identificare fiscala al societatii, denumirea, adresa etc. Absolut TOATE datele. Daca exista la adresa etaj, apartament etc, le treceti. Daca gresiti ceva in informatii, fiscul poate sa va considere declaratia nedepusa, intrucat informatiile initiale nu corespund cu cele trecute de voi. Deci verificati de 2 sau chiar 3 ori fiecare litera sau cifra. Trebuie sa va treceti un numar de telefon – in cazul in care este identificata vreo problema, puteti fi sunat pentru remediere. Daca nu aveti cont la banca, la rubricile de banca si cont treceti “FARA BANCA” si “FARA CONT”.  Treceti numele complet al administratorului (sau director sau ce este persoana care are dreptul sa depuna declaratia) si functia.

 


Daca firma este platitoare de impozit pe profit

Apoi din casuta “Declaratii” alegeti 100. Bifati casuta cu “Declaratie nou”, apoi treceti anul/luna si dati incarcare/actualizare. Daca firma este pe zero, tot ce aveti de facut este sa scrieti cifra zero pe linia 2, unde scrie impozit pe profit datorat de PJ romane. Dati exit. Va intreaba daca salvati. Spuneti ca da. Apoi dati listare cu cod de bare. Va intreaba daca ati conectat imprimanta si raspundeti cu da, apoi daca doriti sa listati declaratia 100 cont BASFS. Spuneti ca da, iar la restul intrebarilor spuneti ca NU. Va intereseaza doar prima parte. Faceti 2 exemplare, pe care le semnati si le stampilati.

 

Daca firma este platitoare de impozit pe venit

Procedati la fel ca la declaratia 100 pentru firme platitoare de impozit pe profit, cu o singura exceptie: in loc de randul 2, impozit pe profit datorat de PJ romane, alegeti randul 6, impozit pe veniturile microintreprinderilor.  Puneti acolo 0 (zero) si urmati aceeasi procedura de printare, stampilare, semnare.

Daca firmele nu sunt pe 0, zero, atunci trebuie sa va calculati singuri impozitele. Le treceti in aceleasi casute si le printati.

Recomandarea noastra este ca, daca aveti o firma activa, sa apelati la serviciile unui profesionist contabil. Conteaza foarte mult sa aveti actele in ordine si corect completate daca vreti ca afacerea voastra sa functioneze legal si fara piedici fiscale datorate eventualelor incurcaturi din declaratii.

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Cum sa fac?
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Cum sa fac?

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact