Declaratii

Cum as putea afla datoriile unei companii?

Cum as putea afla datoriile unei companii?
Ionut Bratanov

bani buni 1Ce sunt datoriile unei companii?

Sunt sumele neachitate de o companie catre diverse persoane sau entitati. Datoriile sunt elemente de pasiv, ce se regasesc in componenta bilantului unei societati.

Este foarte important de stiut ca o companie isi mentine activitatea pe baza a doua surse de finantare, si anume Capitalul Propriu si Datoriile. Capitalul propriu deobicei este unul relativ mic pentru o companie mica si medie, astfel incat compeniile de multe ori apeleaza la datorii pentru a-si putea finanta activitatile.

In viziunea majoritatii persoanelor datoriile unei companii sunt confundate cu datoriile acesteia la Bugetul de Stat sau la Bugetul Asigurarilor Sociale. Nu e tocmai asa.

Unde as putea identifica toate datoriile unei companii?

Toate datoriile se pot identifica consultand bilantul respectivei companii, sau o balanta a acesteia. De aici veti putea constata datoriile catre furnizori, catre angajati, stat, alti parteneri inclusiv actionari.

De aici se va putea constatata ca o companie care merge bine are un capital propriu negativ sau invers.


Daca nu sunteti o persoana din interiorul companiei, singura modalitate prin care puteti afla niste date publice legate de o anumita companie este sa consultati bilantul respectivei companii pe site-ul Ministerului Finantelor aici: http://www.mfinante.ro/infocodfiscal.html Insa pentru a putea vedea in detaliu datoriile unei companii, ar trebui sa aveti acces la bilantul companiei in detaliu, sau la balanta.

Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

http://conta-fiscal.ro/

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Ionut Bratanov

Contabil Independent

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact