Declaratii

Cum se poate regla vectorul fiscal al unei societati

Cum se poate regla vectorul fiscal al unei societati
Ionut Bratanov

1339049658_0

Ce inseamna vector fiscal

Pentru o societate comerciala vectorul fiscal este declaratia prin care isi declara ce taxe sau contributii o sa aiba de declarat si platit. Adica, la angajarea primului angajat, se declara toate contributiile salariale si impozitul pe salariu. La infiintare se declara tipul de impozit pe care societatea il va declara si achita, adica impozit pe profit sau pe venit. Bineinteles ca toate datele declarate trebuie sa respecte reglementarile in vigoare, ce se pot regasi in Codul Ficsal.

 

Ce declaratie se foloseste

Pentru a putea inregistra declaratia de inregistrare fiscala se utilizeaza declaratia 010, valabila la data depunerii, care se completeaza cu datele contribuabilului.

 

Aici puteti descarca un model de 010 editabil

 

Cum se poate verifica ce contine vectorul fiscal


Ca sa verificati ce declaratii depune in momentul de fata o societate comerciala, puteti accesa site-ul ministerului de finante: http://www.mfinante.ro, sectiunea „Informatii fiscale si bilanturi”.

Aici se introduce codul fiscal si un cod de verificare. Se afiseaza datele companiei, si tipul impozitului sau contributiei pe care compania le achita, si data declararii acestora.

 

Cum se poate regla vectorul fiscal

In cazul in care ati sesizat neconcordante intre situatia reala si datele de pe site, de exepmlu nu se regaseste declarat “Contributii pentru concedii si indemnizatii de la persoane juridice sau fizice”, ar trebui sa completati un formular 010 in care sa bifati “declaratie de mentiuni”. Se bifeaza toate taxele inscrise in vectorul fiscal al respectivei societati, inclusiv contributia nedeclarata. In anumite cazuri aceasta declaratie este necesara sa fie depusa cu amenda. Pentru mai multe detalii legate de completare se pot gasi in Intructiunile declaratiei 010, nu ezitati sa lasati un comentariu mai jos sau sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

 

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


View Comments (2)

2 Comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact