Declaratii

De ce la sectorul 2 nu sunt primite dosare de corectie TVA?!

De ce la sectorul 2 nu sunt primite dosare de corectie TVA?!
Maria Mihaela Benki

ANAFAm incercat sa inteleg de ce, din toate sectoarele din Bucuresti, sectorul 2 este singurul care refuza sa primeasca dosare de corectie TVA? Bineinteles, vorbesc de corectie in favoarea contribuabilului. Cel putin atata vreme cat exista legislatie pentru – Ordinul ANAF 3604 / 2015. Toata lumea respecta acest ordin, doar la ANAF sector 2 exista o procedura interna care este deasupra legii. Aici, la Registratura, ti se refuza dosarul daca nu are viza de la camera 9 – ordinal spune clar ca dosarul se depune la Registratura, deci Registratura e obligata sa primeasca dosarul. La subsol, la camera 9, exista o doamna inspector care, iti rasfoieste dosarul cautand o lacuna si care, vazand ca ai toate documentele depuse, se uita la tine si iti spune: “Nu pot s ail primesc. Trebuie sa faceti corectarea prin regularizare”. O intrebi politicos de ce nu se poate si iti spune, pentru corectarea unei sume de 1.700 de lei: “Pai suma este cam mare”. Normal ca daca suma este cam mare, nu mai ai ce comenta, desi iti vine sa… Mai ales cand clientul tau iti spune ca prefer sa plateasca suma asta decat sa se certe cu ANAF-ul care se poate razbuna pe el.

Intrebarea care se naste din astfel de situatii este cine anume raspunde pentru abuzurile si incompetenta functionarilor – a celor care chiar nu au ce sa caute intr-o administratie publica. Oare doamna de la Camera 9 stie ca cee ace face este ilegal si abuziv? Sau pur si simplu nu o intereseaza?!

Maria Mihaela Benki Maria Mihaela Benki (112 Posts)

Economist


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact