Declaratii

Declaratia 101 a ajuns la versiunea 200

Declaratia 101 a ajuns la versiunea 200
Costin Pietraru

declaratia 101

Declaratia 101 – Declaratie privind impozitul pe profit, conform OPANAF nr. 1950/2012 – actualizat în data de 12.03.2013 (actualizare pentru persoanele juridice care la 31.12 îndeplinesc condiţiile de plătitor de impozit pe veniturile microintrep. cf. art. 112^2 alin.(3) din L. 571/2003)

Pentru perioadele de raportare anterioare anului 2012, declaraţia 101 se poate descărca de pe portalul ANAF secţiunea programe utile şi se pot depune numai la ghişeu.

Declaratia este anuala si trebuie depusa de toti platitorii de impozit pe profit.

Foarte important este sa completati in ea pierderile din anii anteriori. dar nu luati pierderile din 117 fara sa verificati daca acelea mai sunt recuperabile. In mod normal puteti sa va recuperati pierderile din ultimii 5 ani.

De asemenea, verificati daca sumele din declaratia 101 sunt aceleasi cu cele din bilant. E posibil ca intre timp sa fi depus bilantul si sa descoperiti ca mai trebuia sa faceti anumite ajustari pe profit. Din pacate nu exista rectificativa la bilant, asa ca incercati sa nu depuneti bilantul inainte sa depuneti declaratia 101.

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact