Declaratii

Declaratia 112

Declaratia 112
Costin Pietraru

Declaratia 112Declaratia 112 – cum se depune

Impozitului pe venit si evidenta nominală a persoanelor asigurate se completează si se depune de plătitorii de impozite si contributii cărora le revin, potrivit legislatiei în vigoare, obligatiile de plată cuprinse în Nomenclatorul „Creante fiscale”.

Termenul de depunere a declaratiei:
Lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se datorează impozitul pe venit si contributiile sociale.

Organul fiscal competent:
Organul fiscal în a cărui evidentă contribuabilul este înregistrat ca plătitor de impozite, taxe si contributii.

Modul de depunere:
Declaratia se depune în format electronic sub forma unui fisier PDF, conform anexei nr. 1 la hotărâre, care are atasat fisierul XML descris în anexa nr. 8 la hotărâre.
1. Declaratia se depune prin mijloace electronice de transmitere la distantă, pe portalul e-România.
Pentru depunerea declaratiei, plătitorul trebuie să detină un certificat calificat, eliberat în conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică.
2. Până la data de 1 iulie 2011, declaratia se poate depune si în format electronic, pe suport electronic, însotit de formularul prevăzut în anexa nr. 1 la hotărâre — „Declaratie privind obligatiile de plată a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominală a persoanelor asigurate”, în format hârtie, semnat si stampilat, conform legii.
Declaratia în format electronic, însotită de formularul listat, semnat si stampilat, conform alineatului precedent, se depune direct la registratura organului fiscal competent sau la oficiile acreditate de Ministerul Finantelor Publice ori se comunică prin postă cu confirmare de primire.
Declaratia privind obligatiile de plată a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominală a persoanelor asigurate se completează/validează cu ajutorul programelor de asistentă.

Obligaţia de a depune o declaraţie corectă din punct de vedere legal aparţine numai şi numai contribuabilului. Ministerul Finanţelor Publice pune la dispoziţie programele de asistenţă, dar acestea nu pot conţine validări complete conform legii. Verificarea faptului că este o declaraţie corectă este un proces ulterior depunerii, care se desfăşoară pe serverele centrale . După depunerea prin Internet sau la ghişeu a declaraţiei D112, trebuie să îi verificaţi starea accesând prin Internet adresa : http://www.anaf.ro/StareD112/, accesibila şi folosind echipamentele de la ghişeu. In cazul în care pe pagina de vizualizare a stării declaraţiei se afişează un mesaj cu erorile pe care le conţine documentul depus de dumneavoastră, trebuie ca, în termenul de depunere legal, să corectaţi toate erorile comunicate şi să reluaţi procesul de depunere a declaraţiei D112.

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact