Declaratii

Declaratia 390 revigorata la sfarsit de Iulie

Declaratia 390 revigorata la sfarsit de Iulie
Costin Pietraru

declaratia 390Declaratia 390 -Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri, conform OP ANAF nr.76/21.01.2010, utilizat începând cu declararea obligaţiilor fiscale aferente lunii decembrie 2011  actualizat în data de 29.07.2013

Atentie la modul de completare al declaratiei 390. Pentru ca daca aveti achizitii intracomunitare, automat din luna urmatoare va trebui sa va schimbati perioada fiscala. Daca aveti doar operatiuni triunghiulare, atunci veti declara doar livrarile intracomunitare, iar perioada fiscala va ramane in continuare cea trimestriala (daca sunteti trimestriali).

Bineinteles, foarte importanta este inregistrarea in prealabil in ROI – Registrul Operatorilor Intracomunitari. Nu aveti voie sa efectuati nici o operatiune intracomunitara inainte de a inscrie firma in ROI.

Totodata, este foarte important pentru firmele care isi schimba sediul sa comunice schimbarea nu doar prin declaratia 050 ci si prin anexa folosita pentru ROI. In acelasi timp, modificarea structurii actionariatului sau a administratorilor se anunta de asemenea pentru updatarea informatiilor din Registrul Operatiunilor Intracomunitare. Nedeclararea modificarilor de acest gen in termen de 30 de zile inseamna contraventie.

La declararea noii structuri a actionariatului sau a administratorilor, la ANAF veti prezenta Certificat Constatator in termen.

Abia ulterior declaratia 390 va fi legal intocmita si depusa.

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact