Declaratii

Declaratii fiscale de depus pana pe 15 ianuarie 2014

Declaratii fiscale de depus pana pe 15 ianuarie 2014
Laurentiu Ianculescu

declaratii fiscaleDeclaratii fiscale care trebuie depuse pana pe 15 ianuarie 2014 de catre contribuabili, in functie de modul in care s-au inregistrat fiscal.

Obligatia

Declaratia privind venitul estimat/norma de venit, formular 220.

Cine depune

Se depune de catre persoanele fizice care au realizat venituri din cedarea folosintei bunurilor din derularea unui numar mai mare de 5 contracte de inchiriere la sfarsitul anului fiscal. Reglementare: art. 61 alin. (2) Cod Fiscal; OPANAF nr. 2.333/2007.

 

Obligatia

Depunerea Declaratiei pentru inregistrarea gospodariei individuale care realizeaza bauturi alcoolice destinate consumului propriu, (anexa nr. 31)

Cine depune

Gospodariile individuale care produc pentru consumul propriu bere, vinuri si bauturi fermentate, altele decat bere si vinuri.

 

Obligatia

Depunerea Declaratiei privind productia de vinuri linistite realizata si comercializata in calitate de mic producator aferenta semestrului trecut   (anexa nr. 36).

Cine depune

Micii producatori de vinuri linistite.

 

Obligatia

Depunerea  Declaratiei privind achizitiile/livrarile intracomunitare de vinuri linistite efectuate in calitate de mic producator aferenta semestrului trecut  (anexa nr. 37).

Cine depune

Micul producator de vinuri aflat in cazul prevazut la alin. (24) din pct. 83 al HG 1620/2009, precum si destinataruldin Romania prevazut la alin. (25).

 

Obligatia

Depunerea Declaratiei pe propria raspundere privind productia de bere pentru anul 2014.

Cine depune

Antrepozitarii autorizati ca mici producatori de bere.

 

Obligatia

Declaratia Intrastat pentru luna precedenta.

Cine depune

Operatorii economici care indeplinesc urmatoarele conditii:

-sunt inregistrati in scopuri de TVA, realizeaza schimburi de bunuri cu alte state membre ale UE, iar valoarea schimburilor de bunuri pentru fiecare din cele doua fluxuri, introduceri respectiv expedieri, depaseste pragul valoric Intrastat stabilit pentru fiecare an (www.intrastat.ro).
Obligatia

Impozitul pe spectacole.

Cine plateste

Orice persoana care organizeaza o manifestare artistica, o competitie sportiva sau alta activitate distractiva in Romania.

 

Obligatia

Depunerea Situatiei eliberarilor pentru consum de tigarete/tigari si tigari de foi in luna … anul (anexa 31^1).

Cine depune

Antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati sau importatorii autorizati pentru produse din grupa tutunului prelucrat.

 

Obligatia

Depunerea Situatiei eliberarilor pentru consum de tutun fin taiat, destinat rularii in tigarete/alte tutunuri de fumat in luna … anul … (anexa 31^2).

Cine depune


Antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati sau importatorii autorizati pentru produse din grupa tutunului prelucrat.

 

Obligatia

Depunerea Situatiei centralizatoare privind achizitiile/utilizarile de produse accizabile si livrarile de produse finite rezultate in luna ….anul ….  pentru luna precendenta (anexa nr. 35)

Cine depune

-Operatorii economici care detin autorizatii de utilizator final. (produse energetice)

-Operatorii economici care detin autorizatie de utilizator final (alcoolul etilic si a produse alcoolice).

 

Obligatia

Depunerea  Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal  de productiepentru luna precendenta (anexa nr. 48.1-48.5).

Cine depune

Antrepozitarii autorizati pentru productie produse accizabile.

 

Obligatia

Depunerea  Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal  de depozitarepentru luna precendenta (anexa nr. 49).

Cine depune

Antrepozitarii autorizati pentru depozitare produse accizabile.

 

Obligatia

Depunerea Situatia livrarilor de tigarete in luna .. anul .. pentru luna precendenta

Cine depune

Antrepozitarii autorizati, operatorii inregistrati/ destinatarii inregistrati si importatorii autorizati de astfel de produse din grupa tutunului prelucrat.

 

Obligatia

Depunerea Situatiei centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse accizabile pentru luna precendenta.

Cine depune

Destinatarii inregistrati si reprezentantii fiscali pentru achizitiile si livrarile intracomunitare de produse accizabile.

 

Obligatia

Depunerea Evidentei achizitionarii, utilizarii si returnarii marcajelor pentru luna precendenta.

Cine depune

Antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati si importatorii autorizati de produse supuse marcarii.

 

Obligatia

Depunerea jurnalelor privind achizitiile/  livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie/ navigatie pentru luna precendenta.

Cine depune

Operatorii economici care detin certificate de autorizare pentru provizionarea aeronavelor si antrepozitele fiscale care fac alimentarea aeronavelor / distribuitorii autorizati in calitate de utilizatori finali care aprovizioneaza nave.

 

Obligatia

Depunerea on-line a jurnalelor privind livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie / navigatie pentru luna precedenta.

Cine depune

Antrepozitarii autorizati pentru productie / depozitare si antrepozitele fiscale in numele carora se emit facturile catre aeronave.

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact