Declaratii

Despre declaratiile informative 392A si 392B?

Despre declaratiile informative 392A si 392B?
Ionut Bratanov

declaratia 392Cand se depune si ce reprezinta?

Declaratia este una informativa, in care se comleteaza valorile realizate intr-un an in ceea ce priveste livrarile de bunuri si servicii, dar si achizitiile facute in anul respectiv.

Trebuie remarcat faptul ca declaratia are doua variante, adica 392A si 392B. Diferenta intre acestea este ca declaratia 392A se depune de catre platitorii de TVA, si declaratia 392B se depune de catre neplatitori de TVA.

Termenul de depunere al acestei declaratii este 25 februarie al anului ulterior celui pentru care se face raportarea.

De unde se poate descarca?

Modelul de declaratii il puteti lua de aici de pe site-ul anaf-ului, fiind atenti la varianta pe care o descarcati – daca e pentru platitori sau pentru neplatitori de TVA.  

Declaratia se depune pe suport electronic, pe langa suportul hartie, si completarea acestuia se face cu ajutorul programului, pe care il puteti gasi  pe site-ul www.anaf.ro.

Ce contine declaratia?

Pe langa datele contribuabilului si anul pentru care se face raportarea, declaratia mai contine Cifra de afaceri realizata de contribuabil in decursul anului, adica suma vanzarilor fara TVA.


Dupa completarea Cifrei de Afaceri aceasta suma trebuie defalcata in felul urmator:

  • -sume facturate catre platitori de TVA
  • -sume facturate catre neplatitori de TVA

In cazul declaratiilor 392A, se completeaza si TVA aferenta vanzarilor.

Exceptie de la depunerea acestei declaratii fac contribuabilii care depasesc cifra de afaceri de 220.000 ron pentru anul 2013.

Inca o diferenta intre declaratia 392A si 392B este ca in declaratia 392B, adica pentru neplatitlro de TVA, se mai completeaza si valoarea achizitiilor, defalcate pe furnizori platitori si neplatitori de TVA.

Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

bratanov_ion@yahoo.com

 

Ionut Bratanov Ionut Bratanov (104 Posts)

Contabil Independent


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact