Declaratii

Este ultima zi pentru declaratia unica!

Este ultima zi pentru declaratia unica!
Laurentiu Ianculescu

declaratia unica

Este ultima zi in care puteti depune fara probleme declaratia unica

Si probabil ultimul an in care vedeti acest tip de declaratie, facut pe repede-inainte. Totul in idea unei reforme fiscale a carei menire este aceea de a civiliza lumea bizantina a sud-estului European in a fi corecta si a-si declara singura impozitele.

Probabil ca multi nu-si vor depune declaratia… Altii o vor depune eronat si atunci vor primi notificari de la ANAF, pentru corectare… Din pacate, aceste notificari vor veni doar acolo unde institutia fiscala va considera ca poate pierde impozite. Acolo unde, insa, contribuabilul, dintr-un motiv sau altul, va gresi in favoarea fiscului, nu se vor trimite notificari, mergandu-se pe premise ca stie mai bine contribuabilul ce venituri a avut.

Un alt scop al declaratiei unice si al facilitatilor de 5% + 5% reducere, este acela de a imprieteni contribuabilul cu spatial virtual privat. Si acum sa fim realisti – toti cei care si-au facut cont in spv au acces direct la informatiile lor fiscale – doar sa isi acceseze contul. In plus, scutesc foarte mult timp cu statul la cozi. Da, cozile nu vor fi eliminate curand, dar macar vor fi limitate. Iar comunicarea electronica va avea beneficii majore pentru toata lumea.

Ce pot face contribuabilii care nu apuca sa depuna declaratia unica pe 31.07.2018

Pai efectiv ce puteau face si pana acum, doar ca vor pierde 5% (acordati pentru depunerea online) si vor beneficia de doar 5% reducere acordati pentru plata integral a impozitului pana pe 15 decembrie 2018.

Fireste, va veti calcula singuri cei 5%, fara a mai astepta de la fisc ceva – adica veti plati cu 5% mai putin, dar doar daca faceti plata integral pana la 15.12.2018.

Inregistrarea in SPV este simpla, dar necesita sa aveti acasa un calculator si acces la Internet – sau un telefon destept care are Internet.


Intrati pe anaf, aici:

https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/

Alegeti persoane fizice si completati formularul. Probabil singura problema o puteti avea la “Tipul de aprobare”. Daca ati primit de la ANAF vreo notificare, vedeti ca in ea exista un nr si il treceti pe acela. Daca nu ati primit sau ati pierdut-o, alegeti “Aprobare la ghiseu”. Diferenta dintre cele 2 este ca in cazul 2 trebuie sa mergeti la o administratie fiscala ca sa va ridicati, in termen de 10 zile, datele pentru acces la contul vostru in spv.

In cazul in care pagina se actualizeaza si link-ul nu va duce direct, dati pe google cautare dupa “inregistrare in spv” si alegeti link-ul anafului.

 

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact