Declaratii

Important pentru orice firma fara activitate (II)

Important pentru orice firma fara activitate (II)
Laurentiu Ianculescu

(continuare)

 Declaratia 392

Este o declaratie informativa, anuala, iar daca firma nu a avut activitate in anul anterior, declaratia 392 se va depune pe 0 (zero). Se vor completa corect datele firmei, orice greseala putand duce la neinregistrarea declaratiei si considerarea acesteia ca nedepusa.

 Declaratia 094 (cifra de afaceri)

Este o declaratie informativa, anuala, iar daca firma nu a avut activitate in anul anterior, declaratia 094 se va depune pe 0 (zero). Se vor completa corect datele firmei, orice greseala putand duce la neinregistrarea declaratiei si considerarea acesteia ca nedepusa.

 Declaratia 101 de impozit pe profit

Este anuala. Daca firma voastra nu a avut activitate, in interiorul ei veti completa doar rubrica referitoare la pierderea din anii precedenti si pe care o gasiti in declaratia 101 din anul anteriro celui pentru care completati voi.

 Bilantul anual

  • Pentru completarea unui bilant anual va recomand sa apelati la un expert contabil care stie exact cum sa-l faca pentru a nu fi respins de Administratia Financiara.
  • Daca totusi vreti sa scapati de o parte din aceste depuneri pe 0 (zero), trebuie sa suspendati firma la Registrul Comertului, apoi sa faceti o cerere de derogare la Administratia Financiara in care solicitati sa vi se aprobe regim derogatoriu de la depunerea declaratiilor. Model de solicitare regim derogatoriu la administratie aveti aici.
  • Chiar si asa, va trebui sa depuneti bilantul anual, pe zero si sa fiti atenti ca Administratia va poate raspunde intr-un interval de pana la 45 de zile, timp in care este posibil sa treaca un termen de predare pentru vreo declaratie. Daca termenul a trecut iar voi nu ati primit intre timp raspuns de la Administratie si ati facut greseala sa nu depuneti declaratia sau declaratiile, o sa aveti probleme.

In plus, trebuie sa stiti ca regimul derogatoriu vi se va aproba doar daca aveti toate declaratiile depuse si toate impozitele achitate la zi.

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
View Comments (1)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact