Declaratii

Insolventa si falimentul firmelor

Insolventa si falimentul firmelor
Laurentiu Ianculescu

insolventa incotro?!Insolventa, bat-o vina

Insolventa este tema principala a conferintei care va avea loc pe 6 iunie la World Trade Center, Bucuresti, intre orele 09.00 – 13.30. Conferinta va fi organizata de World Trade Institute Bucharest in colaborare cu Casa De Insolventa Transilvania si ii va avea ca lectori pe domnii Rudolf Paul Vizental si Vasile Godinca-Herlea.

Vor fi prezentate pe larg informatii legate de procedura insolventei, oferind atat solutii de prevenire, cat si metode de redresare in cadrul procedurii.

Prezentarile vor dura o zi si vor fi facute de Rudolf Vizental pe segmentul economic si Vasile Godinca-Herlea pe segmentul juridic, ambii specialisti ai Casei de Insolventa Transilvania, cu experienta de peste 10 ani in managementul procedurilor de insolventa.

Acest eveniment isi propune sa vina in sprijinul tuturor celor care sunt implicati sau interesati de acest subiect, participantii beneficiind de punctul de vedere al lectorilor Casei de Insolventa Transilvania, cea care a gestionat procedura insolventei privind un numar de 650 de societati comerciale, fiind prezenta la nivel national si ingloband peste 60 de specialisti, 15 practicieni in insolventa si 12 echipe de lucru, cu o experienta pe piata de aproape 10 ani, si cu peste 400 de dosare de insolventa sau lichidare voluntara instrumentate.

De asemenea expertiza CITR acopera arii de activitate dintre cele mai diversificate: imobiliare, constructii, agricultura, transport, industria farmaceutica, alimentara, a lemnului, a incaltamintei, productii ceramice, panificatie, activitati comerciale, extracţia si prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate, etc.

Pentru cine conteaza aceste informatii

Reprezentantii companiilor (CEOs, CFOs, antreprenori) care vor sa afle cum pot identifica semnele unei situatii de insolventa;

Reprezentantii IMM-urilor din regiune care se pot gasi in aceasta situatie si care vor sa afle cum pot preveni ori solutiona eventualele probleme economice.

Tintele conferintei

Prezentarea insolventei nu ca pe o problema, ci ca pe o solutie;

Prevenirea, pe termen lung a situatiilor de faliment in regiune, deoarece managerii vor sti deja care sunt instrumentele de redresare.

Despre Organizatori

Casa De Insolventa Transilvania (CITR), este liderul pietei de insolventa din  Romania si actioneaza ca liant intre debitoare si ceilalti participanti in procedura (institutii publice, creditori bugetari, banci si furnizori de utilitati sau de alte materii prime).  CITR a pus accent pe excelenta profesionala, fiind o prezenta constanta la Conferintele de specialitate atat din tara, cat si din strainatate, asociatii sai fiind membrii INSOL Europe, avocati si practicieni de renume, auditori financiari.

Despre Lectori

Rudolf Vizental – Managing Partner CITR

-studii solide de economie desavarsite printr-un Executive MBA organizat de Inde/Cnam Paris;


-Expert contabil din 2001 si practician in insolventa din 2009, experienta de 5 ani in domeniul bancar, la nivel de management judetean;

-specialist in analiza financiara si strategii de restructurare.

Vasile Godinca-Herlea – Managing Partner CITR

-avocat, practician in insolventa definitiv  si asociat al CITR din ianuarie 2007;

-experienta de 10 ani in activitati de consultanta si reprezentare in domeniul insolventei;

-detine calitatea de mediator si de membru important al comisiilor juridice ce au contribuit la modificarea legii insolventei in ultimii ani.

World Trade Institute Bucharest

A inceput activitatea in aprilie 1995, ca o organizatie non-guvernamentala, non-politica si non-profit, fiind membru al World Trade Center Bucharest. World Trade Center Bucharest este membru oficial al World Trade Centers Association (WTCA) – o retea internationala prezenta in 325 de orase si 96 de tari – si a fost certificat prima data in 1997, apoi in 2009 obtinand “WTCA Award for Center of Excellence”, cu titlul “Cele mai bune practici oferite intalnirilor de afaceri si facilitati pentru conferinte”, aceasta incluzand si serviciile de training oferite prin World Trade Institute Bucharest. Activitatile au fost orientate cu scopul de a sprijini integrarea economica rapida a Romaniei in economia globala si in special cea europeana. Activitatea principala consta in organizarea de conferinte, cursuri, seminarii si programe de training care vin sa raspunda cu succes la cererea pietei de cursuri de formare profesionala.

Tema  Conferintei

Subiectele abordate in cadrul conferintei vor fi:

1. Solutii de preventie a insolventei

2. Mandat ad hoc si concordat preventiv;

3. Solutii de redresare in insolventa

Ca exemple: LBO,  transformarea datoriilor in actiuni, haircut, modificare statut fara acordul actionarilor – prezentare studii de caz;

 

Persoana de contact:  Silvan CONSTANTIN: 0724 413 568 / (021) 202 43 25

Mai multe detalii gasiti pe www.wtib.ro

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact