Declaratii

Noile declaratii 392A, 392B si 393 conform OPANAF 93/2014

Noile declaratii 392A, 392B si 393 conform OPANAF 93/2014
Costin Pietraru

D392ADeclaratia 392A – Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul … (OPANAF 93/2014)

Descarca noul formular 392A cu instructiuni de completare.

Se completează de către persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referinţă, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, erau înregistrate în scopuri de TVA, potrivit art.153 din Codul fiscal şi a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la acea dată este inferioară sumei de 220.000 lei. Nu se depune  dacă persoanele impozabile nu au desfăşurat livrări de bunuri şi prestări de servicii în anul de referinţă, în interiorul ţării. Se depune la organul fiscal competent, până la data de 25 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare. Se depune în format electronic şi va fi însoţit de formularul editat de persoana impozabilă cu ajutorul programului de asistenţă, semnat şi ştampilat.

Aplicaţie pentru prelucrarea asistată, validarea, listarea şi obţinerea formatului electronic pentru „Declaraţia informativă 392 privind livrările de bunuri şi prestările de servicii”, conform OPANAF nr.93/ 21.01.2014.

Descarca aplicatia vers.1.0.6

Atentie! Incepand cu anul 2013, D392A si D392B nu se mai raporteaza pentru cifra de afaceri zero.


Declaratia 392B – Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul … (OPANAF 93/2014)

Descarca noul formular 392B cu instructiuni de completare.

Se completează de către persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referinţă, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, nu erau înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art.153 din  Codul fiscal şi a căror cifră de afaceri realizată la acea dată, excluzând veniturile obţinute din vânzarea de bilete de transport internaţional rutier de persoane, este inferioară sumei de 220.000 lei. Nu se depune în situaţia în care persoanele impozabile nu au desfăşurat în anul de referinţă livrări de bunuri şi prestări de servicii în interiorul ţării şi/sau achiziţii efectuate din ţară. Se depune la organul fiscal competent, până la data de 25 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare. Se depune, în format electronic, însoţit de formularul editat de persoana impozabilă cu ajutorul programului de asistenţă, semnat şi ştampilat.

Declaratia 393 – Declaraţie informativă privind veniturile obţinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internaţional de persoane, cu locul de plecare din România în anul … (OPANAF 93/2014)

Descarca noul formular 393 cu instructiuni de completare.

Se completează de către persoanele înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art.153 din Codul fiscal, care în cursul anului precedent au prestat servicii de transport internaţional de persoane. Se depune la organul fiscal competent, până la data de 25 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare. Se depune în format electronic, însoţit de formularul editat de persoana impozabilă cu ajutorul programului de asistenţă, semnat şi ştampilat.

Aplicaţie pentru prelucrarea asistată, validarea, listarea şi obţinerea formatului electronic pentru „Declaraţia informativă 393 privind veniturile obţinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internaţional de persoane, cu locul de plecare din România”, conform cu OPANAF nr. 1747/16.12.2008.  Actualizat în 14.01.2014

Descarca aplicatia pentru generarea asistata a declaratiei 393 versiunea actualizata in 14 ian 2014

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact