Declaratii

Termen pentru declaratia 101 pe 2012: 25 februarie 2013

Termen pentru declaratia 101 pe 2012: 25 februarie 2013
Laurentiu Ianculescu

d101De fapt este vorba de primul termen, cel la care sunt obligati doar o parte mica dintre contribuabili sa depuna.

 

Cine depune

1. Organizatiile nonprofit

Trebuie sa fiti foarte atenti la completarea declaratiilor pentru organizatiile non – profit, ca sa nu incurcati veniturile din activitati economice cu veniturile din activitati fara scop patrimonial. Cele mai multe asociatii au doar venituri din cotizatii, subventii si donatii,  fara a avea si venituri din activitati economice. In declaratia 101 treceti doar daca aveti veniturile cerute de declaratie. Sa nu confundati veniturile din activitati fara scop patrimonial cu venituri din exploatare. Asta inseamna ca veti depune declaratia 101 pe zero. Daca insa aveti si venituri din activitati economice, va trebui sa le declarati.

 

2. Contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si plantelor tehnice, pomicultura si viticultura.

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


View Comments (5)

5 Comments

 1. ana

  februarie 22, 2013 at 5:43 pm

  Sunt membra intr-o asociatie non profit care in anul 2012 nu a avut nicio activitate. Cum se apropie termenul la care ar fi trebuit sa depun declaratia 101 si aveam unele nelamuriri am reusit sa vorbesc la asistenta contribuabili si domnisoara de acolo mi-a spus ca daca nu am avut activitati economice nu trebuie sa depun nimic. Mi-a sugerat sa citesc legea 571/2003, articolul 15, alineatele 2 & 3.

  • Laurentiu Ianculescu

   Laurentiu

   februarie 23, 2013 at 9:30 am

   Sunt perfect de acord cu domnisoara de la Asistenta: daca o asociatie nu a avut activitate economica, nu ar trebui sa depuna declaratia 101. Dar din pacate Codul Fiscal NU specifica lucrul acesta. Depuneti declaratia 101 pe zero. Acelasi lucru e valabil si pentru declaratia 392B care se depune tot pe zero. Si tot pana luni. Nu va luati dupa ce spun cei de la ghiseu, pentru ca un eventual control va pune in fata Codul Fiscal si nu ii intereseaza ca nu ati avut activitate economica. Logic ar fi sa nu depuneti. Fiscal, trebuie sa depuneti pe zero.

   • ana

    februarie 23, 2013 at 3:39 pm

    Am inteles, deci o sa depun pana la urma. Va multumesc!
    Aveti idee daca mai trebuie sa depun si altceva, de exemplu un proces verbal al Adunarii Generale a asociatilor sau un raport al administratorului asociatiei?
    Multumesc inca o data de sfaturi!

   • ana

    februarie 24, 2013 at 12:28 pm

    Iar declaratia 392B se refera la persoanele impozabile; nu este cazul asociatiei non profit din care fac parte.

    • Laurentiu Ianculescu

     Laurentiu

     februarie 24, 2013 at 6:29 pm

     Stimata doamna… In Romania impozabil inseamna tot ce misca – nu are nici o legatura cu profitul sau non-profitul. 392 se depune nu doar de firme ci si de asociatii si PFA-uri – 392 A sau B. Dar se depune! Si pe 25 februarie este ultima zi in care puteti depune.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact