Declaratii

Termen pentru depunerea Declaraţiei 400 – 29 februarie

Termen pentru depunerea Declaraţiei 400 – 29 februarie
Costin Pietraru

Declaraţie informativă privind veniturile din economii obţinute din România de persoanele fizice rezidente în state membre ale Uniunii Europene, ţări terţe şi teritorii dependente sau asociate (OMEF 564/2007), Formular 400, se depune de către plătitorii de venituri din economii obţinute din România de persoanele fizice rezidente în state membre ale Uniunii Europene, ţări terţe şi teritorii dependente sau asociate. In baza art. 119 alin. (1 indice 1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare; Ordinul ministrului Economiei şi Finanţelor nr. 564/2007 pentru aprobarea modelului şi conţinutului declaraţiei informative privind veniturile din economii obţinute din România de persoane fizice rezidente în state membre ale Uniunii Europene, ţări terţe şi teritorii dependente sau asociate.

Termen: 29 februarie, pentru plăţile făcute în anul precedent. Se aplică pentru veniturile din dobânzi realizate începând din 1 ianuarie 2007.

Declaraţia se depune în vederea schimbului automat de informaţii între statele membre cu privire la declararea veniturilor sub formă de dobânzi şi asimilate acestora plătite sau garantate persoanelor fizice rezidente fiscal în state membre ale Uniunii Europene, teritoriile dependente de Marea Britanie şi de Regatul Olandei, precum şi teritoriile terţe.

Formularul se completează şi se depune în format electronic şi va fi însoţit de borderoul centralizator prevăzut în anexa nr. 3 a Ordinului, semnat şi ştampilat, conform legii.

Declaraţia şi borderoul centralizat pot fi completate cu ajutorul programului de asistenţă, care poate fi descărcat de pe websitul Agenţiei Naţionale de Administrae Fiscală, www.anaf.ro, secţiunea Asistenţă contribuabili/Programe utile.

Sursa: Finante Valcea

Costin Pietraru Costin Pietraru (1388 Posts)

Specialist Online - cinesunt


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Declaratii
Costin Pietraru
@pcostin

Specialist Online - cinesunt

More in Declaratii

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact