Diverse

11 lectii despre scoala si viata de la Bill Gates

11 lectii despre scoala si viata de la Bill Gates
Laurentiu Ianculescu

libraria fiscala 4Acest articol este in special pentru cei care sunteti sau veti fi parinti. In loc de a sta pe Facebook, sau a viziona un film, cititi-i copilului vostru inainte de culcare… in fiecare zi cel putin o luna.

Bill Gates a tinut un discurs la un liceu despre 11 lectii pe care nu le-ai invatat si nu le vei invata la scoala. El a scos in evidenta faptul ca sentimentul de automultumire si invataturile “corecte” din punctul de vedere al politicilor educationale au creat o generatie de copii care nu au delocnotiunea de realitate si despre felul in care realitatea aceasta i-a destinat esecului in lumea reala.

Cele 11 lectii recomandate de Bill Gates

Lectia nr. 1

Viata nu e dreapta – obisnuieste-te cu ideea!

Lectia nr. 2

Lumii prea putin ii pasa de stima ta de sine. Lumea se asteapta sa realizezi ceva INAINTE de a fi multumit de tine insuti.

Lectia nr. 3

Nu vei castiga 60.000$ pe an de indata ce parasesti bancile scolii. Nu vei fi vicepresedintele vreunei companii cu telefon in masina decat atunci cand vei fi muncit pentru acestea.

Lectia nr. 4

Crezi ca profesorul tau e sever? Stai sa vezi cand o sa ai un sef!

Lectia nr. 5

A lucra intr-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tai aveau o alta denumire pentru asta: o numeau sansa.

Lectia nr. 6

Daca o dai in bara, nu e vina parintilor tai, asa ca nu te mai smiorcai in legatura cu greselile tale, ci invata din ele.

Lectia nr. 7

Inainte de a te fi nascut, parintii tai nu erau atat de plicticosi ca acum. Au ajuns asa din cauza ca trebuie sa-ti plateasca cheltuielile, sa-ti spele hainele si sa te asculte pe tine spunandu-le cat de grozav te crezi. Asa ca inainte de a te porni sa salvezi jungla de parazitii generatiei parintilor tai, incearca sa-ti despaduchezi propriul dulap.

Lectia nr. 8

Poate ca scoala ta a scapat de invingatori siinvinsi, insa viata NU. In unele scoli s-au abolit corigentele si elevul poate incerca de cate ori vrea el sa dea raspunsul corect la o intrebare. Asta nu seamana, deloc, cu NIMIC din viata reala.

Lectia nr. 9

Viata nu se imparte in semestre. Nu ai verile libere si pe foarte putini angajatori ii intereseaza sa te ajute sa “te regasesti”. Faci asta in timpul liber.


Lectia nr. 10

Ce vezi la televizor NU e viata reala. In viata reala oamenii chiar trebuie sa mai plece din cafenele si sa mearga la serviciu.

Lectia nr. 11

Fiti amabili cu tocilarii. Exista sansa ca in viitor sa lucrati pentru vreunul dintre ei.

M-am gandit sa adaug si eu cateva lectii din experienta mea cu scoala.

 

Cele 5 lectii pe care le-am invatat pe pielea mea

Lectia nr. 12

Scoala te-a invatat sa dai raspunsuri, nu sa pui intrebari. Dar, in viata, cel care avanseaza este cel care pune intrebari. Albert Einstein marturiseste ca secretul lui se datoreaza mamei lui formidabile. Pentru ca in fiecare zi il intreba cand venea de la scoala: „ai pus o intrebare buna azi?”. Cel care pune o intrebare poate fi prost cateva secunde, cel care nu pune intrebari poate ramane prost pentru totdeauna.

Lectia nr. 13

Daca ai impresia ca nu mai este nevoie sa inveti, te inseli amarnic. E ca si cum ti-ai cumpara o masina si ai alimenta cu benzina o singura data. In viata ai nevoie sa inveti continuu, sa „alimentezi cu benzina” in fiecare zi.

Lectia nr. 14

Nu ignora nici un lucru invatat la scoala, pentru ca habar n-ai cand te va ajuta in viata. Lucruri care ti se par absurde la scoala, intr-o zi s-ar putea sa iti schimbe viata.

Lectia nr. 15

Fa mai mult decat ti se cere. Daca ai cinci exercitii de facut, fa sapte. Daca ai de citit o carte, citeste doua. Oamenii care progreseaza sunt cei care fac mai mult decat li se cere.

Lectia nr. 16

Cea mai mare lectie pe care trebuie sa o inveti in scoala este integritatea. Acesta este ingredientul care face diferenta intre oamenii de succes si cei care viseaza la succes.

Acestea sunt gandurile mele…

 

Articol scris de Lorand Soares Szasz, trainer, speaker, business coach si antreprenor preluat de pe lorand.biz.

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact