Diverse

4 pasi catre realizarea obiectivelor tale

4 pasi catre realizarea obiectivelor tale
Laurentiu Ianculescu

obiective1. Determina foarte clar unde vrei sa ajungi. In fiecare moment al zilei vizualizeaza-te peste 4-5-10 ani, ca si cum ai fi ajuns in acel punct. Imagineaza-ti ce faci, unde, pentru cine, ce fel de viata duci. In felul acesta iti oblige creierul sa caute solutii ca sa te multumeasca, respectiv ca sa te ajute sa ajungi acolo unde te vezi.

 

Atentie!

Nu confundati vizualizarea cu visarea. Pentru ca vizualizarea va fi hranita zi de zi de fiecare pas pe care il vei face ca sa-ti atingi scopul, pe cand visul care nu e urmat de pasi in realizarea sa, va ramane doar o utopie.

 

  1. Fa-ti un plan pe termen scurt, mediu si lung. Alegeti obiectivele pe care vrei sa le atingi de fiecare data atat pe plan professional cat sip e plan social si familial. Planurile tale trebuie sa fie compatibile. Pentru ca daca vei esua pe plan familial, poti intra intr-o stare de depresie din care sa nu-ti mai revii ani de zile iar de celelalte planuri ale tale se va alege praful. La fel, daca vei reusi in plan profesional in detrimental celui familial, risti sa-ti pierzi familia sis a suporti consecintele acestei caderi. Viata ta, visurile tale, sunt prea importante ca sa le lasi la voia intamplarii. Planifica intalniri cu parteneri de afaceri, dar in acelasi timp nu uita sa planifici excursii cu familia. Iar pe durata acestora, dedica-te complet lor, nu sta cu tablet sau telefonul in mana. 2 sau 3 zile preda sarcinile unui alt coleg sau comunica faptul ca in intervalul de timp respective poti lua legatura doar pe e-mail. Apoi rezerva-ti in prima parte a zilei, cand familia ta doarme, trezeste-te mai devreme, citeste mail-urile si da raspunsurile care trebuie.

 

  1. Invata sa te bucuri de cel mai mic success pe care il ai. Lasa deoparte modestia. Este o prostie cee ace ni se spunea la scoala sau acasa: “trebuie sa fii modest, sa nu te lauzi”. Asta se spunea pentru ca societatea comunista nu avea nevoie de exemplare care sa depaseasca familia conducatoare. Trebuia ca lumea sa fie uniformizata. Lasa deoparte prostiile astea si invata sa te bucuri de fiecare realizare a ta si sa iti impartasesti bucuria cu ceilalti. Unii te vor vedea oricum ca pe o persoana negativa si laudaroasa, dar daca realizarile tale sunt constante, cei din jur isi vor reforma opinia sit e vor privy ca pe o persoana capabila care obtine de la viata ceea ce isi doreste.

Ai la indemana Facebook-ul – este un loc extraordinar unde sa iti afisezi realizarile. Apoi spune-le si membrilor familiei tale – unii parinti au mereu impresia ca odraslele lor nu sunt capabile de nimic si transmit asta ori de cate ori pot. Vorbeste-le de realizarile tale si nu te supara pe ei pentru ca nu-si pot schimba peste noapte educatia. Dar vei avea placuta surpriza ca parintii si bunicii, unchii, matusile, se vor lauda de fiecare data cu realizarile tale. Nu-ti fie jena sa le aduci mereu in discutie.

 

  1. Intotdeauna sa ai inainte telul major, obiectivul cel mai important din viata ta, cel caruia i se subordoneaza celelalte.

Daca nu ai un obiectiv major, straduieste-te si gaseste-ti unul.


Sunt persoane care spun: pai eu vreau sa fiu si bogat, sa am si prieteni multi, sa ma casa la mare si la munte. Nu pot avea doar un singur obiectiv.

Complet gresit!

Acele persoane confunda obiectivul fundamental cu obiectivele pe termen scurt si mediu.

Sa fiu bogat nu este obiectivul vietii mele, pentru ca nu vreau sa ma imbogatesc pana ajung la varsta de 90 de ani. Vreau sa ma imbogatesc acum, in 10 ani, poate in 20 de ani – depinde de varsta, nu in 50 de ani.

Ganditi-va foarte bine care este obiectivul vietii, cel pe care, dupa ce il atingeti, puteti spune: Acum pot muri linistit / a”.

Apoi determinati 2-3 obiective pe termen mediu si cate obiective vreti voi, pe termen scurt.

Dar!

Este important ca in fiecare zi sa faceti cel putin 1 lucru care s ava duca in intampinarea obiectivelor voastre.

Daca, sa zicem, aveti 1 obiectiv pe termen lung, unul pe termen mediu si 3 obiective pe termen scurt, in fiecare zi punctate 5 pasi in directiile respective. Indiferent ca este vorba de un mail, un telefon, un articol de scris, un curs de urmat, o masina de cumparat, o casa de facut. Asigurati-va ca in fiecare zi faceti 1 pas catre fiecare obiectiv.

 

Laurentiu Ianculescu Laurentiu Ianculescu (1077 Posts)

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Pentru comentarii Click aici

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Diverse
Laurentiu Ianculescu

Expert Contabil - Membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Tel: 07 27 57 17 97, Master Count Services

More in Diverse

Vrei sa fii primul care citeste articolele noastre? Simplu, aboneaza-te la newsletter-ul nostru! Adauga adresa ta de email aici:

Nota: Continutul site-ului faracontabilitate.ro poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Reproducerea integrala sau partiala a textelor din site-ului www.faracontabilitate.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al faracontabilitate.ro. Echipa redactionala a site-ului incearca sa furnizeze VIZITATORILOR informatii cat mai corecte, din surse autorizate. Cu toate acestea, site-ul faracontabilitate.ro nu poate garanta corectitudinea tuturor informatiilor publicate. In cazul informatiei cu caracter juridic, VIZITATORILOR le este recomandat sa verifice corectitudinea informatiei si din alte surse. Informatia este prezentata gratuit si fara garantii, de aceea site-ul faracontabilitate.ro nu este raspunzator de eventualele daune survenite in urma utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de acest site. Siteul www.faracontabilitate.ro nu poate fi facut raspunzator pentru erorile aparute in unul din materialele prezentate si nici pentru modul in care un VIZITATOR al site-ului utilizeaza in orice fel informatia prezentata in acest site. |   © 2011-2015 Fara Contabilitate
  Termeni si conditii    |    Protectia datelor cu caracter personal    |    Contact